4 грудня. ОНЛАЙН

Середа, 4 грудня 2013, 16:45

Евромайдан вистояв чергову ніч. Опозіционери блокують ВР, Кабмін проводить засідання, Київська міськдержадміністрація відновила роботу. Старонаводницька забита автобусами, вулицями ведуть колони антимайдану. 

Сортувати
20:54

Найкраще гасло,яке скандувала громада у суду та сізо було "права людини -понад усе".А нацією ми станемо після усунення уряду та люстрації.

20:46

Шевченківський райсуд Києва відпустив на волю двох молодих людей із числа тих, яким інкримінують штурм адміністрації президента України на вулиці Банковій. Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці написав народний депутат від "Батьківщини" Роман Ілик.

"Суд завершився. Бояться. Під варту хлопців не взяли. Чому? Тому що відчувають - влада змінюватиметься", - написав він.

За словами депутата, колона мітингувальників, яка прийшла під Шевченківський райсуд, "вразила навіть правоохоронців, які говорять: "Ми хороші, не чіпайте нас".

"Відчувають, що виженемо суддів, які приймають злочинні рішення. Щиро вдячний кожному мітингувальнику, кожному нардепові, з якими були в суді, всім, хто стояв під Шевченківським судом Києва й обстоював Андрійка й Зозулю! Хлопці на волі. Це головне", - додав Ілик.

20:04
 
19:50

Турчинов закликав мітингувальників попросити Тимошенко поїсти. "Давайте попросимо Юлію припинити голодування", - заявив у четвер увечері зі сцени, встановленої на Майдані Незалежності. 

19:48

ЄвроМайдан

‪#‎ЄвроМайдан‬ ВАЖЛИВО! Пікетувальники під Генпрокураторю вирішили не йти звідти, доки генпрокурор не видасть наказ про звільнення з-під варти затриманих та побитих на Банковій активістів. Попри перешкоджання міліції вони розгортають табір для чергування на ніч. На київській карті протестів з’явилась нова точка - Різницька 13/15. Підтримайте не лише like+share, їм справді треба допомога - підтримка, їжа, чай.

19:45

Арсеній Яценюк 

Зустрілися з главою МЗС Німеччини Ґідо Вестервелле та міністром закордонних справ Канади Джоном Бердом. 

Ми отримали дуже серйозний меседж від наших німецьких друзів – що Європейський союз тримає відкриті двері для України і що ЄС та Німеччина виступає за те, щоби будь-які конфлікти вирішувалися у мирний та законний спосіб. Саме так будемо боротися за свої права. 
Те, що сьогодні в Україні перебувають міністри закордонних справ різних країн світу – це свідчення того, що світ не просто спостерігає, а підтримує боротьбу українців за свої права.
 
19:24

19:15

Азаров: ми готові до діалогу з опозицією, якщо адмінбудівлі розблокують.

Азаров підкреслив, що ситуацію в країні необхідно врегулювати і тому уряд закликає представників опозиції сісти за стіл переговорів.

Головною умовою цього круглого столу має стати розблокування всіх адміністративних будівель, зазначив прем'єр.

19:10
Святослав Цеголко Майдан зараз
 
18:56

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов сподівається, що ситуація з силовим розгоном Євромайдану більше не повториться. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу" в четвер.

18:40

Маленькая арка вглубине майдана незалежности для тех, кто заблудился на

 
18:30

В Івано-Франківську за два дні – 2 і 3 грудня – зібрали 77 962 грн, EUR50 і $10 для організації відправлення мешканців міста на Євромайдан у Київ.

18:24

У Польщі вивісили українські прапори.

18:19
Я обращаюсь к тем, кто сейчас блокирует работу государственных органов. Подумайте о том, что своими действиями Вы блокируете своевременную выплату пенсий 13 миллионам Ваших же сограждан, 4 миллионам семей с детьми, малообеспеченным, молодым мамам, детским домам семейного типа и приемным семьям. Неужели те, кто сейчас призывает к хаосу, готовы будут взять на себя ответственность за последствия для людей пожилого возраста и детей, которые не могут обойтись без поддержки государства?
18:16

Прокуратура порушила справу проти "Беркуту" за побиття журналістів.

18:02

У Львові "євромайданівці" теж пікетували прокуратуру та суд.

17:58

Друзі, просимо Вашої допомоги!

Польова кухня Мальтійської служби допомоги має дуже велику потужність і її терміново потрібно забезпечити продовольчими продуктами. 

Ось перелік необхідних продуктів:

1. Макарони спіральні твердого сорту "Премія"- 300 кг
2. Кури тушка бройлера - 20 кг
3. М'ясо свинина - 30 кг
4. Олія рафінована " Олейна" – 100 л
5. Вода питна в бутлях КЕГ - 1000 л
6. Сіль - 3 кг
7. Борошно вищий сорт - 5 кг
Також потрібні:
1. Колоті дрова - багато!!!
2. Мішки будівельні для сміття об'ємом 150 літрів - багато
3. Ножі для нарізання харчів - 10 великих, 10 маленьких
4. Ящики для продуктів пластикові, стелажі розбірні
5. Фанера (ОСБ) 10мм - 4 листи. 

Контактна особа по цій кухні 0977476354 Олександр

P.S. Низький уклін кожному громадянину України хто сьогодні з нами у цій боротьбі проти діючого режиму – тим, хто приносить теплі речі і харчі, хто стоїть на блок-постах і забезпечує порядок, хто просто пов'язав стрічку і цим показує, що він бореться за європейське майбутнє України. Дякуємо!

17:53

Hlib Vyshlinsky

Як кажуть розумними словами, сьогодні сформувався новий zeitgeist. Психологічний тиск на режим. Насильство буває і психологічне  На продажних суддів, "правоохоронців", членів ПР і КПУ, прислужників в асортименті, бізнеси діячів режиму, їхні медіа. Вони мають щодня відчувати, що вони тут окупанти, і окупована нація це відчуває, ненавидить їх і показує це щодня. Ми маємо перевагу, бо нас більше - в листопаді, ще до всіх подій, лише 14% в Україні довіряли Януковичу, 63% не довіряли. І їм не пощастило, що вони в Києві, який ще більш ворожа для окупантів територія. Важливо нести цю думку до мас, бо багато хороших людей не мають повної картинки, до кінця не розуміють, наскільки все жахливо.
17:37

Андрій Пишний

Українці - направду європейська нація і приходять одне одному на допомогу у ці вирішальні для країни і кожного з нас дні. Я пишаюся громадянською позицією і відповідальністю кожного, хто надає підтримку Майдану. 

Два дні тому Євромайданівці через мережу Фейсбук звернулися до всіх людей доброї волі із проханням забезпечити польовими кухнями і гарячим харчуванням тих добровольців, які блокують будинок уряду і адміністрацію президента. Менше як за добу на цей заклик відгукнулися кияни і франківці.

Велика подяка Юрію Іванишину з Києва, який оперативно надав польову кухню, а також зібрав команду волонтерів, які її обслуговують. Наразі питання із забезпеченням продуктами цієї кухні вирішене, але ми будемо сповіщати в разі потреби в продуктах і дровах. 

Ще одну кухню надала Мальтійська служба допомоги, м. Івано-Франківськ. Подяка шеф-командиру кухні пану Роману. Разом із польовою кухнею з Франківська приїхало 20 волонтерів, які її обслуговують. Із собою вони привезли намети, в яких розмістилися на час перебування у Києві. 

 
17:30

Кількість учасників безстрокової акції протесту на Майдані Незалежності в столиці надвечір середи збільшується. Із прилеглих вулиць до Майдану Незалежності сходяться люди, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На Майдані, де станом на 17:10 вже зібралося щонайменше 10 тисяч людей, триває мітинг, який транслюється на великий екран Будівлі профспілок, у якій розташований штаб опору.

17:04

Пшонка погрожує Євромайдану рішеннями судів щодо захоплених будівель.

"Стосовно усіх захоплених приміщень є рішення суду з чіткою вимогою звільнити захоплені будівлі", - заявив він.

16:58
5 канал Азаров назвав розгін #Євромайдан'у провокацією:

За словами чільника уряду, "на головній площі столиці не було жодного студента, натомість - добре підготовлені провокатори".

16:52

Міліція переводить затриманих на вулиці Банковій, які на сьогодні перебувають у лікарні, до СІЗО.

Про це в середу повідомила журналістам на прес-конференції наречена одного із затриманих Яна Степанова, передає УНІАН.

16:45

Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко підтримали Євромайдан і закликають зібрати загальнонаціональний круглий стіл і відновити переговори з Євросоюзом. Про це йдеться в заяві трьох екс-президентів України, оприлюдненій у середу.

Фото Ірини Ванникової: Ранок Президентів. Леонід Кравчук попросив підписати: "Президенти - за євроінтеграцію Украіни". 
16:39

У Вроцлаві на підтримку євроінтеграційних прагнень укранців підсвітили місцевий стадіон кольорами національного прапора України. 

"Хочемо таким способом підтримати наших сусідів з-за східного кордону. Зовсім нещодавно ми з ними організовували Євро-2012", - пояснив речник арени Адам Бурак. 
 
16:38

Тітушек заселяють в госпіталях МВС та СБУ, через що виписують звідти усіх хто може ходити. Лікарні тепер стали готелями для бандитів.

16:33

МВС закидали яйцями. Ні Захарченка, ні жодного із заступників немає. Групу депутатів не впустили

Як повідомляють "Українські новини", близько 15 тисяч мітингувальників проти влади пікетують Міністерство внутрішніх справ.

Колона учасників мітингу розтяглася й перекрила рух на вулицях Богомольця, Липській і Інститутській.

Пікетники вимагають, щоб міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вийшов з будівлі, а також оприлюднити список співробітників спецпідрозділу "Беркут", які розганяли мітингувальників на Майдані 30 листопада.

Вхід у будівлю міністерства охороняють 5 міліціонерів.

При цьому, коли колона проходила повз офіс Партії регіонів, мітингувальники плювали на двері, свистіли й кричали "Ганьба".

Після пікетування МВС близько 300 мітингувальників пішли пікетувати Генеральну прокуратуру з вимогою покарати винних у розгоні Євромайдані 30 листопада у Києві та припинити кримінальні переслідування активістів, повідомляє УНІАН.

Вони тримають плакати з написами: "Ні репресіям!", "Демократію не судять!", "Беркут" має бути покараний!".

16:15
 

16:14

Положинський пояснює важливість роботи "поза Майданом".

15:26

Всі про план на #ЄвроМайдан'і питають.Та план простий:вимоги є-треба нарощувати активністьЛюдей більше буде-виграємо,менше-не хочу казати що

15:24

Полторы тысячи человек идут от Майдана к зданию суда, который арестовал на 2 месяца 9 "зачинщиков" беспорядков у АП

ФОТО Голос Столицы 
15:18

Незважаючи на всі зусилля, антимайдан в Донецьку ледь простояв 2 години.

Приблизно 13 година...  Фото Максим Касьянов
...за 2 години Фото   Максим Касьянов
14:59
Кличко у таборі регіоналів біля ради пішов на ура: - я ізвіняюся, можна автограф? - ні. Я на дєньгах нє даю! - дак я ж для рєбьонка!!!

/* жіночка з Житомирщини явно не зрозуміла, в чім моветон. Боксера-опозиціонера ледь не розібрали на сувеніри симпатики ПР. Прогулянка - під пісню "три танкіста - три вєсьолих друга". А ще тут хіт - Любе "а на войнє как на войнє".

14:57
 
14:52

На выходе с митинга ПР стоит заградотряд и не выпускает никого, кого они туда пригнали. Бо нельзя, "уплочено" ))))

 
14:41

Сторонники Партии регионов установили перед зданием Верховной Рады шесть больших палаток.

14:37

Ось яка в нас гарна Йолка зранку!

 
14:30

Aleksandra Nazarova

практики ненасильственного сопротивления-2: едем вчера с Maksym Butkevych в метро. там (если кто не видел) в каждом вагоне по несколько экранов, на которых людям показывают всякое, чтобы поездка была интереснее. в какой-то момент Макс толкает меня локтем, мы смотрим на экран, а там - раздел "цитаты": "Величайшее поощрение преступления - безнаказанность". "О-о!..как кстати!..", - думаем мы.

Проходит несколько секунд, раздел "Цитаты" сменяется разделом "Конституция": "Статья 60. НИКТО НЕ ОБЯЗАН ВЫПОЛНЯТЬ ЯВНО ПРЕСТУПНЫЕ РАСПОРЯЖЕНИЯ ИЛИ ПРИКАЗЫ. За отдачу и выполнения явно преступного распоряжения или приказа наступает юридическая ответственность".

В общем, я к чему: спасибо неизвестным работниц/кам метро, которые сделали так, чтобы люди в поездке видели _именно это_ и _именно так_. Так это и должно происходить. Много некрупных актов сопротивления и складываются в ту силу, которая способна все изменить.

14:27

Яценюк: Ми розширюємо акції у Києві - будуть пікети МВС, судів і РНБО

14:25

Адиль из Крыма третьи сутки готовит плов на #євромайдан.

14:21

Яценюк: Нам відомі плани Клюєва вчинити провокації.

14:13

Влада готує чергові провокації для застосування силового сценарію до мирних мітингувальників.

Про це заявили на прес-конференції три лідера опозиційних фракції.

"Їхній сценарій озвучив Олійник. Ми заявляємо про те, що вони хочуть підкинути мертві тіла людей і спровокувати далі протистояння", - сказав Арсеній Яценюк.

За його словами, опозиція вимагає від Генпрокурора перевірити всі морги, лікарні і відділки міліції, для того, щоб знайти 10-х активістів Євромайдану про місце перебування яких наразі нічого не відомо.

13:45

"Регіонал" Володимир Олійник на брифінгу в середу в Києві заявив, що в середу на Майдану Незалежності опозиція готує провокації для того, щоб загострити протестну ситуацію в країні, передає Інтерфакс-Україна. Журналістам він повідомив, що дану інформацію йому надала особа, близька до керівників Майдана, однак відмовився називати її.

13:14

На мітинг Партії Регіонів в Донецьку людей звозили автобусами.

На Щорса із за автобусів пробки. Фото Максима Кас'янова
13:12

"Добровольные" сторонники Януковича в центре Донецка приехали на автобусах и хотят стабильности!))))

 

13:11

13:10

Близько 500 студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка прийшли до Міністерства освіти і науки з вимогою відставки міністра Дмитра Табачника.

Вони скандували "Табачник, давай досвиданья", "Всіх не залякати".

Фото Тамари Кудрявченко 
13:08
 
13:07

 
12:41

Міліція вже відкрила 53 справи на євромайданівців

З 30 листопада по 3 грудня 2013 року міліція відкрила 53 кримінальні провадження.

Про це повідомляє Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ на сторінці відомства у Facebook.

 
12:13

Вимоги опозиції залишаються незмінні: відставка уряду, дострокові президентські і парламентські вибори та звільнення політв'язнів.

Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк журналістам після наради у голови Верховної Ради Володимира Рибака в середу.

10:42

Шевченківський районний суд заарештував на 60 днів 9 підозрюваних в організації масових безворядків у Києві 1 грудня.

Відповідне рішення суд прийняв у вівторок увечері, повідомляють "Українські Новини".

Серед них - Микола Лазаревський, який працює дизайнером і Валерій Гарагуц, журналіст дніпропетровського видання "Лица", Владислав Загоровка, 1975 року народження, проживає в Броварах, працює водієм, батько троьох дітей. Дружина Владислава під час зачитування рішення суду знепритомніла і їй була надана медична допомога.

Суд не визнав доказом відео на якому підозрюваний впізнав себе під час побиття співробітниками "Беркута" після затримання.

Також під варту взяли Олександра Остащенка, Ярослава Притуленка, Олександра Солоненка, Юрій Болотов, друг Славка Вакарчука, екс-директор гурту "Океан Ельзи" та ще двоє людей.

Суд відмовився віддати на поруки хлопців депутатам Верховної Ради.

Фото Дмитра Гнапа 
10:37

Киевская горгосадминистрация возобновила работу в штатном режиме. Вход в здание Киевгордаминистрации остается свободным, общественное собрание киевлян не препятствует пропуску сотрудников администрации.

10:13

Опозиціонери заблокували Раду. Рибак одразу закрив засідання. 

 
09:50

Підходи до будівлі українського парламенту в середу перекрили співробітники "Беркут", а вулицю Грушевського перекрито впоперек міліцейськими автобусами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Кордон пікетують прибічники опозиції.

09:29

Партия регионов поддерживает своего президента Виктора Януковича и мобилизует своих сторонников, чтобы защищать органы власти от протестующих против нее. Об этом говорится в заявлении Партии регионов.

08:20

Центральний вхід до будівлі українського уряду з боку вулиці Грушевського з  ранку заблокували близько 200 протестувальників.

Вони прийшли туди ще до 7 ранку й скандують "Азірова - у відставку!", "Януковича на йолку!", "Слава Україні, героям слава!", повідомляє"Інтерфакс-Україна".

08:15

Iryna Gerashchenko

Печерськ . 8 ранку. Старонаводнмцька забита автобусами, вулицями ведуть колони антимайдану. Візуально- кілька тисяч. Зверніть увагу - в натовпі одні хлопці. Штани- спортивні, лампаси на місці. Наружність спортивна.
 

07:55

Уздовж вулиці Інститутської на деяких ділянках розташовані невеликі місця для ночівлі з наметами, пластмасовими меблями й бочками для багать.

Вулиця Інститутська поки не перекрита. Банкова, як і раніше, перекрита.

07:50

На Майдані Незалежності залишається понад 3 тисяч людей. Багато гріються біля багать.

У будівлі Київської міськдержадміністрації і раніше ночують люди з інших регіонів. При цьому прибиральниці намагаються зробити прибирання. Учасники акції перебувають на першому поверсі, а також в колонній залі і біля входу перед ним. Ліфти в КМДА не працюють, а сходові майданчики заблоковані активістами. Вони розміщуються тільки на 1-му і 2-му поверхах.

У Жовтневому палаці деякі ще сплять у коридорах і кімнатах для репетицій. Глядацький зал закритий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді