#НоваВона, або Колективна Тимошенко з відкритим кодом

Роман Романюк, Роман Кравець — П'ятниця, 15 червня 2018, 20:10

 Ви знаєте, що таке Linux? Це розробка вільного та відкритого програмного забезпечення, – звертається до аудиторії свого форуму "Новий курс України" Юлія Тимошенко.

Вона вдягнена у світло-блакитний строгий костюм. Коса розплетена. Тимошенко випромінює впевненість і сипле цитатами з економічних бестселерів та праць великих політичних діячів минулого.

Юлія Володимирівна не боїться показувати обізнаність із сучасними реаліями, мовляв, слова "блокчейн" чи "синергія" її не лякають.

Чого не скажеш про аудиторію форуму. Звезені з провінції партійці "Батьківщини" уважно слухають виступ лідерки. Але майже після кожного нового прізвища сучасного економіста чи історії зі світу ІТ-новинок по залу прокочується ледь вловима хвиля шушукань – "Що?", "Хто?", "Як вона сказала?", "Linux?".

Ця очевидна невідповідність спікера й аудиторії одразу викликає питання: якщо Тимошенко говорить не до конкретних делегатів у залі, то до кого?

Для чого всі ці піднесені й масштабні ігри в "найкращу модель побудови суспільства у світі"?

Юлія Володимирівна не боїться показувати обізнаність із сучасними реаліями, мовляв, слова "блокчейн" чи "синергія" її не лякають
всі фото: Ельдар сарахман, уп

Форум Тимошенко: Відкритий код

Більш як двогодинна вступна промова оновленої "Тимошенко 2.0" залишила змішані враження, але дещо вже можна точно констатувати.

Президентська кампанія стартувала. І на самому її початку одна з фавориток намагається змінити формат розмови.

Гра Юлії Тимошенко придумана для того, щоб переключити увагу з особистостей на проект, говорити не про Порошенка чи Тимошенко, а про написані ними програми.

В умовах божевільного особистого антирейтингу Юлії Володимирівни – крок більш ніж логічний.