Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Бурда Петро Олексійович
Суддя Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області Петро Бурда був звільнений через порушення суддівської присяги.

Раніше він уже подавався на конкурс до Верховного Суду та отримав негативний висновок від Громадської ради доброчесності через незадекларований будинок у 2015 році.

Кандидат не вказував наявність у нього незавершеного будівництва, яке знаходиться у селищі Петропавлівка Петропавлівського району Дніпропетровської області, а саме: житловий будинок площею 347 кв.м., 2 гаражі площею 24 кв.м. кожен та господарська будівля площею 16 кв.м. Цей факт зафіксовано у рішенні Громадської ради доброчесності та не спростовано кандидатом під час співбесіди на конкурсі до Верховного Суду.

Суддя у декларації за 2017 рік не вказав будинок, частина якого належить його дружині. Згідно із реєстром прав власності на нерухоме майно, станом на 16.10.2018 дружина судді є власником 1⁄4 частки житлового будинку, загальна площа 57,3 кв.м.

Разом із тим Бурда приховував свої доходи від заняття адвокатською діяльністю. За даними з висновку Громадської ради доброчесності, кандидат здійснював представництво інтересів у судах, але не вказав це у анкеті та не відобразив жодних доходів від такої діяльності.

У деклараціях родинних зв'язків за 2012-2016, 2013-2017, 2013-2017 роки кандидат не вказав свою дочку Бурду Наталю Петрівну, яка в 2016 році працювала помічником судді Ленінського районного суду Харкова, про що свідчить її декларація за 2016 рік та анкета кандидата.
Запитання до кандидата:

  • Як він пояснить невказання будинків у декларації?
  • Чому він приховав доходи від адвокацької діяльності?
  • Чому кандидат не вказав свою доньку, яка працює в суді?
Made on
Tilda