Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Чайкін Ігор Борисович
Кандидат до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду

Документи:
Досьє
Декларація доходів
Декларація родинних зв'язків
Декларація доброчесності
Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Ігор Чайкін не вніс до декларації за 2014 рік право користування земельною ділянкою площею 1 856 кв.м. у селі Новофедорівка на Кіровоградщині та квартирою площею 61,10 кв.м. у Кривому Розі на праві оренди.

З'ясування потребують також підстави набуття й припинення права на житловий будинок площею 213 кв.м. Даний будинок вказаний у паперовій майновій декларації судді за 2014 рік, але відсутній у наступних майнових деклараціях. Так само суддя не зазначає жодного доходу від його продажу.

Разом із тим на суддю Чайкіна неодноразово накладали адміністративні стягнення у зв'язку з порушенням правил дорожнього руху. Про це, зокрема, зазначається в матеріалах досьє кандидата.

Також виявлено щонайменше три випадки ухвалення кандидатом рішень російською мовою.

Існують сумніви також у відповідності доходів та активів кандидата.

Так, у 2017 році сукупний дохід кандидата разом із дружиною, яка також працює суддею, складає близько 500 тис. грн та 54 тис. грн процентів від депозитів. Не зважаючи на це, з 2015 року подружжя декларує понад мільйон гривень готівкових коштів.

Окрім самого кандидата на посаду судді Антикорупційного суду претендує і його дружина — Ольга Чайкіна. Вона у 2012-2015 роках не декларувала право користування двома будинками і квартирою у Харківській та Кіровоградській областях загальною площею у 207 кв.м.
Запитання до кандидата:

  • Як кандидат пояснить відсутність прав на користування майном у декларації за 2014 рік, а також підстави набуття й припинення права на житловий будинок площею 213 кв.м.?
  • Чи вважає він етичним публікацію офіційних судових рішень іноземною мовою?
  • Як кандидат пояснить недекларування його дружиною право користування будинками та квартирою?
Made on
Tilda