Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Чайкіна Ольга Володимирівна
Суддя Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Ольга Чайкіна у 2012-2015 роках не декларувала право користування двома будинками і квартирою у Харківській та Кіровоградській областях загальною площею у 207 кв.м. та право свого чоловіка, також кандидата до Вищого антикорупційного суду, на користування земельною ділянкою площею у 1 856 кв.м. у Кіровоградській області.

Уперше дана нерухомість з'являється в електронних деклараціях кандидатки, починаючи з 2015 року. Ольга Чайкіна сама вказує дату набуття цих об'єктів — 2006, 2001 та 2010 роки, а отже, вони мали бути вказані й в минулих деклараціях.

Натомість у 2015 році з декларації "зникає" будинок площею 213 кв.м. Також не вказано жодного доходу від продажу цього будинку.

Ольга Чайкіна вже подавала документи до одного з нових суддів — Вищого суду з питань інтелектуальної власності, але не склала іспити.

До початку суддівської кар'єри Ольга Чайкіна займалася підприємницькою діяльністю, а саме – наданням в оренду й експлуатацію нерухомого майна.

Дана діяльність дозволила їй у 2012 році отримати прибуток понад 2,8 млн грн. У власності кандидатки є 2 об'єкти нежитлової нерухомості, припускаємо, що саме їх суддя і здавала в оренду. Однак з 2013 року кандидатка не декларує інших доходів, крім зарплати і матеріальної допомоги.

Сумнівно, що використання двох об'єктів нежитлової нерухомості вже 5 років не приносить їй жодного доходу. Ймовірно відбувається приховування доходів від використання цих приміщень.

Разом із тим суддя Чайкіна неодноразово виносила рішення про часткову або повну заборону відеофіксації судових засідань.

З 2012 по 2017 роки кандидаткою було внесено до судового реєстру 32 документи російською мовою.
Запитання до кандидата:

  • Як суддя пояснить відсутність прав на користування майном у деклараціях 2013-2015 років, а також недекларування доходів від продажу будинку в 2016 році?
  • Чи отримувала кандидатка прибуток від надання в оренду нерухомого майна з 2013 року?
  • Чому суддя складала судові рішення недержавною мовою?
Made on
Tilda