Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Чорна Валерія Вікторівна
Кандидат до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду

Документи:
Досьє
Декларація доходів
Декларація родинних зв'язків
Декларація доброчесності
Мати судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Валерії Чорної у 2016 році придбала квартиру у житловому комплексі "Кіровський" у Дніпрі.

Площа придбаного житла складає 127,9 кв.м. Ціна, яку було сплачено за таку нерухомість, мала складати близько 2,4 млн грн. На сьогодні вартість подібних квартир становить від 2,2 млн грн. до понад 3 млн грн.

Однак суддя не вказала у своїх деклараціях точної ціни помешкання матері так само, як і ціни квартири площею 49,2 кв.м. у Дніпрі, що належить її батьку — Віктору Чорному. Кандидатка мусила це зробити, оскільки має право на користування обома помешканнями.

Згідно з анкетою Валерії Чорної, її мати Світлана Чорна — пенсіонерка, а її місячний дохід, відповідно до ухвали Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, починаючи з 2016 року має складати 13 145 гривень (до 2016 року цей дохід був меншим).

Трохи раніше батько кандидатки придбав інше коштовне майно — автомобіль Hyundai Tucson 2008 року випуску, орієнтовна вартість якого на момент купівлі становила близько 10 тис. доларів США або ж близько 212 900 грн.

Разом із тим кандидатка ухвалювала рішення під час підвищення кваліфікації. Зокрема суддя Чорна постановила ухвалу від 15 вересня 2017 року у справі № 804/2106/14 та ухвалу від 15 вересня 2017 року у справі № 804/4924/15. Як вбачається з матеріалів досьє Чорної 15 вересня 2017 року вона брала участь у періодичному навчанні на тему "Практичні питання застосування норм сучасного антикорупційного законодавства у професійній діяльності" у місті Дніпро. 15 вересня 2017 року кандидаткою були винесені також й інші судові акти.
Запитання до кандидата:

  • Звідки у батьків кошти на згадане майно?
  • Чи давала кошти суддя Чорна своїй матері на придбання квартири?
  • Чи виносила вона рішення під час навчання?
  • Чи перебувала вона на навчанні цілий день?
Made on
Tilda