Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Головатий Роман Ярославович
Декларації судді Личаківського районного суду міста Львова Романа Головатого викликають підозри щодо його незаконного збагачення та недекларування майна.

У декларації за 2012 рік суддя вказав доходи дружини у розмірі 23,8 тис. грн та кошти на банківському рахунку в розмірі 56,2 тис. грн. У 2013 році доходи дружини становили 38,4 тис. грн, заощадження — 279,7 тис. грн. У 2014 доходи — 26,8 тис. грн, заощадження — 349,5 тис. грн. У 2015 Головатий зазначив, що заощадження дружини становлять 60 тис. доларів США готівкою, що значно перевищує вказані раніше заощадження.

Разом із тим кандидат разом із дружиною з 2015 року декларує 100 тис. доларів США готівкою. При чому зарплата судді у 2015 році — 170 тис. грн на рік. Середньорічний курс долара у 2015 році був 21,84 грн за долар. Сумнівно, щоб із таким доходом без додаткових надходжень родина судді могла мати такі заощадження.

Журналісти виявили незадеклароване майно у тестя кандидата — Романа Новосядла. У 2017 році він став власником елітної нерухомості площею майже 200 кв.м. У своєму коментарі журналістам він заявив, що придбав нерухомість за свої кошти, але також заявив, що його син Роман Головатий проживає у цьому будинку, про те під час візиту журналістів був відсутній, натомість були присутні його діти. У своїй декларації за 2017 рік цієї нерухомості не зазначено. У коментарі журналістам кандидат заперечив, що проживає в будинку тестя.

Журналісти також поставили запитання судді Головатому стосовно походження майна та доходів його сім'ї. Він не надав жодної відповіді.
Запитання до кандидата:

  • Яке походження заощаджень на рахунках дружини судді?
  • Яке походження 100 тис. доларів США готівки?
  • Чи проживає сім'я Романа Головатого у будинку Романа Новосядла?
  • Чому кандидат не задекларував цей будинок?
Made on
Tilda