Кандидат
Про кандидата 1
Про кандидата 2
Запитання до кандидата
Кімстачов Олег Сергійович
Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Олег Кімстачов раніше здійснював серйозні процесуальні порушення, за що отримав негативний висновок Громадської ради доброчесності та лише раз притягався до дисциплінарної відповідальності.

У 2016 році відповідачка у справі заявила відвід судді Кімстачову на підставі звіту Державної судової адміністрації про порушення при автоматичному розподілі справ у цьому суді. Окремі судді були безпідставно виключені з розподілу, що, своєю чергою, збільшувало вірогідність потрапляння справи до конкретного судді або групи суддів. Тому відповідачка вважала, що справа до судді Кімстачова могла потрапити не випадково. Крім того, суд двічі ухвалами від 20.05.2016 та 02.08.2016 відмовляв у задоволенні клопотання відповідача про відвід судді Кімстачова, що може свідчити про пряму чи побічну зацікавленість судді у результаті розгляду цієї справи.

У лютому 2016 року суддю Кімстачова притягнули до дисциплінарної відповідальності за невжиття заходів із розгляду справи у встановлений законом строк у двох адміністративних справах. Рішенням ВККС до судді було застосовано дисциплінарне стягнення у виді догани.
У січні 2017 року суддя Кімстачов призначив до судового розгляду справу, однією зі сторін якої була інша суддя Уманського міськрайонного суду Тетяна Черниш, яка також подається до антикорсуду.

Цивільний процесуальний кодекс зобов'язує у такому випадку передати справу до апеляційної інстанції для визначення суду. Однак Кімстачов цього не зробив, що свідчить про очевидне ігнорування суддею норми закону.Рішенням суду у цій справі позов було задоволено повністю.

Крім того, кандидат не може бути призначений на посаду судді Вищого антикорупційного суду, оскільки був депутатом Печенізької селищної ради Харківської області в 2006-2010 роках, про що зазначено в його досьє (стор 63).

Відповідно до закону "Про Вищий антикорупційний суд", особа, яка займала політичні посади, чи мала представницький мандат, не може бути призначеною на посаду судді цього суду.
Запитання до кандидата:

  • Як кандидат оцінює здійснені ним процесуальні порушення?
Made on
Tilda