Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Кос Ігор Богданович
Кандидат до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду

Документи:
Досьє
Декларація доходів
Декларація родинних зв'язків
Декларація доброчесності
Суддя Буського районного суду Львівської області системно порушує закон, не декларуючи жодного нерухомого майна, що перебуває у його власності чи користуванні.

У своїй декларації, кандидат зазначає зареєстрованим місцем проживання населений пункт Велика Озимина Самбірського району Львівської області. Окрім того, зазначено, що фактичним місцем його проживання є місто Львів. Проте кандидат не декларує користування нерухомим майном взагалі і, зокрема, у цих населених пунктах.

Членами сім'ї судді є син Кос Іван Ігорович та дочка Кос Катерина Ігорівна. Щодо користування ними будь-яким нерухомим майном, кандидат також не вказує жодних відомостей.

Згідно з реєстром судових рішень, кандидат виносив щонайменше 3 рішення, перебуваючи в цей час на навчанні в Школі суддів. Так протягом 2015 року до реєстру внесено одну ухвалу та дві постанови в той день, коли кандидат мав бути відсутній у суді.

У декларації за 2017 рік, дружина Коса задекларувала право користування квартирою у Львові, площею 62,1 кв.м., яка належить сестрі кандидата — Сеник Галині Богданівні. Відповідно до даних з реєстру речових прав на нерухоме майно, Галина Сеник набула квартиру за договором купівлі-продажу від 1 грудня 2016 року, а зареєструвала право власності на квартиру 14 грудня 2017 року і вже з 31 грудня надала майно у користування. Досить сумнівно, що сестра мала кошти на дану нерухомість, оскільки вона, згідно з досьє, працює сімейним лікарем у міській лікарні Львова.
Запитання до кандидата:

  • Чому в жодній з електронних декларацій не зазначено право користування нерухомим майном?
  • Як кандидат може пояснити винесення ним рішень під час навчання в Школі суддів?
  • Якою нерухомістю сім'я користувалась до 31 грудня 2017 року?
  • Чи є сестра лише формальним власником нерухомості у Львові?
  • Звідки кошти у сестри на квартиру?
Made on
Tilda