Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Котубей Іван Іванович
Кандидат до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду

Документи:
Досьє
Декларація доходів
Декларація родинних зв'язків
Декларація доброчесності
Голова Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Іван Котубей неодноразово ухвалював рішення під час навчання в Національній школі суддів.

Аналіз роботи судді свідчить, що до такої практики він вдавався систематично. Викликає подив, як фізично перебуваючи поза місцем роботи, суддя Котубей зміг ухвалити сотні рішень іменем України.

Так, зокрема, під час навчання в Національній школі суддів у 2017 році ним було винесено 56 рішень з 10 по 26 квітня, 144 — з 14 березня до 20 квітня, 129 — з 16 січня до 12 лютого.

Суддя так діяв і роком раніше. З 25 жовтня по 25 листопада 2016 він ухвалив 24 документи. Такі дії є порушенням закону "Про судоустрій та статус суддів" та Кодексу суддівської етики.

Крім того Іван Котубей ухвалював рішення у справах, де фігурували пов'язані з ним особи. Так, 4 травня 2016 року він звільнив від адміністративної відповідальності директора підприємства, на якому раніше працював його тесть. Серед інших справ, які розглядав суддя і які містять ознаки конфлікту інтересів: провадження відносно водія компанії, у якій працював його син; співробітника ЗАТ, де працював його батько; працівника з місця роботи брата.
Запитання до кандидата:
  • Як він може пояснити ухвалення суддівських рішень у той час, коли він фізично не міг цього зробити?
  • Чому суддя ухвалював рішення у справах, де фігурують його родичі?
Made on
Tilda