Кандидат
Про кандидата 1
Про кандидата 2
Запитання до кандидата
Кицюк/Жовноватюк Вікторія Сергіївна
Суддя Солом'янського районного суду Києва Вікторія Кицюк, яка нещодавно змінила прізвище на Жовноватюк, не декларувала майно або ж право на нього. У період від 06.09.12 р. до 01.06.13 р. вона працювала в Кіровському міськрайонному суді міста Донецька. Проте у паперовій майновій декларації за 2012 рік Кицюк не вказала жодного житла в Донецьку.

Однак її ім'я стало відоме поза судовим процесом, коли Кицюк потрапила у скандал з патрульними. За словами поліцейських, суддя зупинила автомобіль посеред вузької вулиці і тим самим заблокувала рух в обидві сторони. Патрульний екіпаж, який проїжджав цією дорогою, зупинився, як і всі інші учасники руху. Поліцейські та водії просили суддю перепаркувати автомобіль, але вона проігнорувала прохання. Через цей випадок суддя стала фігуранткою 4 проваджень, але в підсумку Кицюк вийшла сухою з води, а двом патрульним поліцейським винесли суворі догани.

Це не єдиний раз, коли Кицюк звинувачували у порушенні правил дорожнього руху. Зокрема, 1 березня 2018 року у Києві, керуючи автомобілем марки Toyota Rav 4, суддя зіткнулася з Toyota Camry. Кицюк визнали винною у вчиненні адміністративного правопорушення та оштрафували її на 340 гривень.
Окрім цього, у кандидатки є політично-бізнесові зв'язки. Її чоловік Олексій Миколайович Жовноватюк — помічник нардепа Руслана Сольвара із БПП.

Існує також підозра, що Кицюк використовувала свої суддівські зв'язки у справі її теперішнього чоловіка Олексія Жовноватюка.

Потерпіла Набока Тетяна Михайлівна обвинувачує його у намаганні шляхом обману заволодіти її коштами. Наразі триває судовий розгляд справи. Вимоги Олексія Жовтованюка обґрунтовуються наявністю розписки, що була набрана на комп'ютері, у якій зазначалося, що Набока взяла в борг 100 тисяч доларів. Сама ж Набока стверджує, що скориставшись її довірою, Жовноватюк заволодів належними їй документами, підробив розписку та в квітні 2013 року звернувся до суду з позовом про стягнення з неї 100 тисяч доларів США.

Текст розписки дав Жовтованюку можливість звернутися з позовом до Подільського районного суду Києва, а не за місцем проживання Набоки в Миколаївській області, як того вимагає законодавство України. У ході судів та 2 експертиз, розписка була знищена. Зараз триває розгляд цієї справи у Верховному Суді.
Запитання до кандидата:

  • Де кандидатка жила у Донецьку, коли працювала в Кіровському міськрайонному суді міста Донецька?
  • Як прокоментує скандал із патрульними та ДТП? Чи сприяла суддя якимсь чином у справі чоловіка?
  • Чи вважає вона, що кримінальна справа проти її чоловіка може вплинути на довіру до неї як судді?
Made on
Tilda