Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Легких Кирило Вікторович
Кандидат юридичних наук Кирило Легких є доцентом кафедри кримінального процесу та криміналістики в Академії адвокатури України. З 2007 року він також є адвокатом, працює юрисконсультом «БТФ-Колтюбінг».

Згідно з даними декларації за 2017 рік, його зареєстроване місце проживання знаходиться у Полтаві, а фактичне — в Києві. Проте майнові права на жодні житлові об'єкти у Полтаві кандидат не декларував.

У травні 2013 року Легких набув право власності на квартиру в Києві та гараж сумарною вартістю 711 525 гривень. Згідно з відомостями держреєстру речових прав на нерухоме майно, ці об'єкти нерухомості кандидат отримав в подарунок.

У держреєстрі також зазначено, що батько Кирила Легких у грудні 2014 року зареєстрував право власності на 5 квартир за однією адресою у Полтаві, а навесні 2016 року — право власності на 8 гаражів за однією адресою у Полтаві.

Гаражі були набуті на підставі договорів купівлі-продажу майнових прав, укладених з ГО «Русский пар», якою з травня 2012 року керує сам батько кандидата.

Засновником ГО "Русский пар" є Головко Валерій Анатолійович, народний депутат від ВО "Батьківщина", а також голова Полтавської області. Легких Віктор Петрович також є партнером політика по ПРАТ "Россава".
Запитання до кандидата:
  • Чи було достатньо коштів у батька кандидата на придбання такої кількості нерухомого майна?
  • Чи були законними операцій з продажу майна громадською організацією на користь батька кандидата?
  • Чи не перешкодять політичні зв'язки батька кандидата його неупередженості як судді?

Made on
Tilda