Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Мартинов Євген Олександрович
Суддя Шевченківського районного суду міста Києва Євген Мартинов за повідомленнями ЗМІ під час своєї роботи в Бориспільському міськрайонному суді допоміг особі в нечесний спосіб отримати 16 га землі під Києвом. Однак зміг уникнути покарання.

Ще суддя не задекларував протягом 2011-2017 років майнових прав на житло.

У 2011-2012 роках суддя Мартинов також не декларував автомобіль Nissan Note.

Разом із тим суддя Мартинов брав участь у розгляді резонансних справ. Наприклад, був головуючим суддею у суді присяжних, який постановив ухвалу про зміну запобіжного заходу обвинуваченим в замаху на вбивство активістів Євромайдану Олегу Гебану і Сергію Костенку з тримання під вартою на домашній арешт.

Дружина судді Мартинова Влада Вікторівна в жовтні 2016 уклала договір з матір'ю Шелеповою Тетяною Іванівною, за яким передала їй у платне користування земельну ділянку в Київській області.

Відповідно до даних з реєстру майнових прав на нерухоме майно, Тетяна Шелепова орендувала земельну ділянку для будівництва садового будинку у своєї доньки — дружини судді Мартинова. Вартість користування ділянкою — 3 600 грн на рік. Цікаво, що теща судді працює вчителькою у київській школі. Такі дії можуть свідчити про спробу уникнути декларування будівництва.

Окрім того, дружина судді за 2017 рік задекларувала доходи від юридичної компанії "Магістр Консалтинг", власницею якої є Дарина Лєдовських — екс-нардепка від "Народного фронту" та співзасновниця громадської організації "Народний фронт молоді". Лєдовських одружена зі скандальним нардепом Євгеном Дейдеєм. Її батько працює заступником начальника одного із департаментів ГПУ та був раніше помічником екс-депутата від Нарфронту Миколи Мартиненка, якого підозрюють у причетності до розкрадання коштів на двох держпідприємствах на загальну суму понад 695 млн грн.
Запитання до кандидата:

  • Чому він пояснить недекларування майна?
  • Як кандидат може пояснити дивний договір між його дружиною та тещею?
  • Чи відбувається на орендованій тещею земельній ділянці будівництво?
  • Хто і за які кошти зводить будинок?
Made on
Tilda