Кандидат
Про кандидата
Запитання до кандидата
Онуфрієв Віктор Миколайович
Суддя Кропивницького апеляційного суду Віктор Онуфрієв, ймовірно, вдається до приховування власного майна через реєстрацію на матір, яка є пенсіонеркою 1946 року народження.

Так, у 2014 році мати судді придбала квартиру площею 67 кв.м. та вартістю понад 1 млн грн, а в 2017 році — автомобіль. Існують обґрунтовані сумніви щодо спроможності матері-пенсіонерки здійснювати такі покупки.

Ще Онуфрієв не вказав у декларації кредитні зобов'язання своєї дружини. У 2007 році дружина судді уклала кредитний договір з "Райффайзен банк Аваль", відповідно до якого у неї виникло зобов'язання перед банком на суму 18 тис. доларів США. Відповідно до договору від 12.03.2015 суму було змінено на 105 164,04 грн. (Курс долара від НБУ на цей день — 21,55 грн). Однак ні у декларації за 2015, ні за 2016, ні за 2017 рік таких фінансових зобов'язань не відображено. У день отримання дружиною кредитних коштів теща судді і придбала вище згадану квартиру. Це може свідчити, що квартира була придбана за кредитні кошти і теща є лише формальним власником нерухомості.
Запитання до кандидата:

  • За які кошти мати-пенсіонерка придбала квартиру та автомобіль?
  • Чи намагався суддя приховати власне майно через реєстрацію на матір?
  • Чому суддя не вказав у декларації кредитні зобов'язання дружини?
Made on
Tilda