Кандидат
Про кандидата 1
Про кандидата 2
Запитання до кандидата
Штульман Ігор Володимирович
Кандидат до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду

Документи:
Досьє
Декларація доходів
Декларація родинних зв'язків
Декларація доброчесності
Екс-суддя Вищого адміністративного суду України Ігор Штульман брав участь в ухваленні кількох рішень щодо заборони мирних зібрань.

За головування судді Штульмана ухвалою Вищого адмінсуду від 10 вересня 2013 року залишено без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими було обмежено право на проведення мирних агітаційних зібрань міській організації у місті Сорокине (раніше Краснодон) Луганської області.

Згодом колегія суддів за головування кандидата 17 вересня 2013 року залишила без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими було обмежено право на мирне зібрання громадян шляхом заборони Харківській благодійній організації «Центр усиновлення тварин» проведення пікету в Харкові.

Також суддя Штульман у складі колегії суддів ухвалою від 10 липня 2014 року залишив без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій про заборону розміщення інформаційних наметів з метою розповсюдження інформації про діяльність та пропагування ідей, мети партійної організації "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у місті Севастополь 14 серпня 2012 року.
Кандидат також брав участь в ухваленні рішень на користь «суддів Майдану». Зокрема, він був у складі колегії суддів, яка 17 червня 2015 року визнала незаконним та скасувала рішення ВККС про відсторонення судді Печерського районного суду Києва Царевич Оксани Ігорівни, підозрюваної ГПУ в ухваленні завідомо неправосудного рішення.

Кандидат головував у колегії суддів, яка 29 лютого 2016 року визнала незаконним та скасувала подання Вищої ради юстиції про звільнення судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Васильєвої Олени Олександрівни з посади за порушення присяги.

Висновку про порушення присяги Васильєвою дійшла Тимчасова слідча комісія, яка аналізувала рішення судді щодо учасників протестних акцій під час Революції гідності. Зокрема, за висновком комісії, суддя розглядала 2 адміністративні справи відносно учасників протестних акцій зі значними порушеннями норм КУпАП.

Кандидат виносив рішення, перебуваючи на навчанні. Згідно з судовим реєстром з 2011 по 2017 роки кандидат виніс щонайменше 10 ухвал та постанов під час навчання чи суддівських конференцій.
Запитання до кандидата:

  • Як суддя пояснить винесення рішень, які порушують Конституційні права громадян?
  • Чи вважає він етичним винесення рішень на користь суддів, які порушували права людини під час Революції Гідності?
  • Як стало можливим винесення ним рішень під час фактичної відсутності на робочому місці?
Made on
Tilda