Кандидат
Про кандидата 1
Про кандидата 2
Запитання до кандидата
Загородній Анатолій Федорович
Кандидат до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду

Документи:
Досьє
Декларація доходів
Декларація родинних зв'язків
Декларація доброчесності
Екс-суддя Вищого адміністративного суду Анатолій Загородній покривав суддів, які ухвалили свавільні рішення під час Революції Гідності.

Загородній був у складі колегії суддів, яка 29 лютого 2016 року скасувала рішення Вищої ради юстиції про звільнення судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Васильєвої Олени Олександрівни.

Під час Майдану Васильєва посадила активістів за грати на 15 днів. Окрім того, 13 вересня 2017 року колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі головуючого судді Загороднього поновила на посаді суддю Татаурову Ірину Миколаївну, яка виносила рішення про взяття під варту активістів.

Ще екс-суддя Загородній не задекларував майно дружини. У декларації за 2017 рік він вказав половину загальної площі об'єктів нерухомості, які перебувають у спільній власності дружини. Це можна порівняти із витягом з Державного реєстру речових прав. Тобто кандидат в антикорсуд неналежно зазначив площу нерухомого майна дружини та не вказав його співвласників.

Загородній також вказав ймовірно недостовірні дані у своїй декларації. У 2017 році Загородній вказав, що від 13 травня 2010 року йому на праві користування належить легковий автомобіль Honda Accord 2008 року випуску. Проте у попередніх деклараціях за 2015 та 2016 роки цієї інформації немає.
Син кандидата Загородній Андрій Анатолійович став власником квартири у Києві вартістю понад 1 млн грн та площею 122 кв.м за договором дарування. Ймовірно, що квартиру подарували йому батьки, хоча у декларації 2013 року кандидат задекларував 363 тис. грн власного доходу та 84 тис. грн доходу членів родини.

Також кандидат вказав суперечливі дані у документах, поданих для участі у конкурсі.

У декларації доброчесності за 2017 рік суддя Загородній НЕ підтвердив, що пройшов перевірку відповідно до Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні". Однак у досьє для участі в конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду зазначено, що така перевірка щодо нього проводилася.

Екс-суддя також порушив принцип гласності під час розгляду суспільно важливої справи за позовом одіозного судді Володимира Бабенка про скасування рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Тоді колегія, до складу якої входив Загородній, заборонила буду-яку відеозйомку та навіть користування телефоном.
Запитання до кандидата:

  • Чому є суперечливі дані у документах для конкурсу в антикорсуд?
  • Чому у декларації є недостовірні відомості щодо майна дружини?
  • За які кошти син придбав житло?
Made on
Tilda