"Рідним" Провокаторам

Вівторок, 09 березня 2010, 16:24

Щоразу, коли відбувається чергова ваша "акція на захист", ми, львів'яни, мовчимо.

Ми – це ті звичайні люди, які будують, розвивають бізнес, навчають дітей, щодня рятують здоров'я пересічних громадян та іншими буденними справами підтримують життя країни.

Мовчимо, бо незручно, бо подумають, що ми проти розвитку української мови, проти незалежності...

А ви, провокуючи, продовжуєте "шалить по буфету", розраховуючи на безкарність та прикриваєтесь націоналістичними лозунгами, намагаєтесь сховати свою недолугість і відпрацьовуєте свої 30 срібняків.

Пані та панове Фаріон, Тягнибок і Мірошниченко — спробую пояснити вам позицію звичайних львів'ян, яких є більшість.

Є брат і сестра, яких батьки називають Міша і Ліза, тому що батьки — росіяни, приїхали працювати до Львова і віддали дітей в український садочок, оскільки хочуть інтегруватись у наше місто і культуру.

Ви, пані Ірино, "дуже добре допомогли" їм інтегруватися і полюбити Львів. А Ви, Ігоре, дуже добре розвели пафос стосовно українських імен, який виявився абсолютно недоречним.

Всі розуміють, що це провокація. Бо де би взялося відео на YouTube, і де би телеканали розповсюджували його з таким азартом?

Ви ж своїм гарним піаром максимально допомагаєте стати Львову туристичним центром України, а Україні зайняти гідне місце в Європі! Я впевнений, що так само як після істерики з грипом, ваші зусилля не пропадуть дарма, і кількість туристів суттєво "виросте", і тоді можливо буде купити молодий готельний бізнес за безцінь.

Залишається зробити пару погромів іноземних компаній, розташованих у Львові. І обов'язково візьміть телекамери. Ви потребуєте уваги і фетишу, оскільки без цього всі побачать недолугість і популізм як сутність вашої ідеології. Нагадувати Вам думку про сльозинку дитини напевно безглуздо…

Саме ви занапастили слово "Свобода" і зробили його асоціацією з тими силами, які найменше з усіх схильні до пошани вільного вибору й людини як найбільшої цінності, яка сама обирає, якою мовою їй говорити і яку релігію сповідувати…

Вам вдалось досягти того, що свобода і ліберальні цінності в Україні стали оксюмороном.

Саме ви дуже зле зробили інтелігенції Львова, яка просто стидається або боїться виступити проти ваших недолугих спроб перетворити багатокультурне місто, в якому до 1939 року виходили газети сімнадцятьма мовами, на місто рагулів! І шкода, що вже нема Сашка Кривенка, який би ще раз пояснив вам ваше історичне місце.

Але ще гірше ви робите тим, інтереси кого, власне, думаєте, що представляєте. Я маю на увазі справжніх націоналістів, які боролися і борються ЗА Україну, а не проти росіян і євреїв, а також інших націй і народностей, з яких (принаймні, складається таке враження) більше за всіх ненавидите українців.

Хочу нагадати менш відомий вислів великої людини — Митрополита Андрія Шептицького з його проповіді 1942 року "Не убий": "Дивним способом обманюють себе і людей ті, що політичне вбивство не уважають гріхом, наче би політика звільняла чоловіка від обов'язку Божого закону та оправдувала злочин, противний людській природі. Так не є. Християнин є обов'язковий заховувати Божий закон не тільки в приватному житті, але й в політичному та суспільному житті. Людина, що проливає неповинну кров свого ворога, політичного противника, є таким самим чоловіковбивником, як людина, що це робить для рабунку, і так само заслуговує на кару Божу і на клятву Церкви".

Спробуйте полюбити людей і вам сподобається. І тоді, можливо, в нас буде одним компетентним спортивним журналістом і лікарем більше.

А пані Фаріон у будь-якій нормальній країні, яку ви обираєте за взірець, давно і заслужено попросили би написати заяву про звільнення за несумісність вчинку викладача з тим, що вона зробила стосовно маленьких дітей. І як тільки партії, ВНЗ і парламентарі навчаться звільняти псевдо-професорів і псевдо-викладачів зі своїх лав, ми дійсно почнемо будувати нормальну країну.

Я вважаю за потрібне відреагувати на цю провокацію, оскільки знаю, що мене львів'яни підтримають. Я в цьому впевнений.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції