Дежавю 2004! Підготовка до виборів 2010

Вівторок, 03 серпня 2010, 12:00

Скільки бруду з 2004 року вилили на голови людей за те, що вони, проявивши громадянську свідомість, вийшли на Майдан відстоювати свій Вибір, який нахабним чином хотіла спаплюжити Партія регіонів, ведучи до влади Януковича.

Всі ми пам'ятаємо, як колони автобусів, набиті фальсифікаторами, їздили по населених пунктах України і голосували відкріпними талонами не по одному разу.

Минуло 6 років і вони досягли своєї мети, вони отримали владу, причому мають її повну, без обмежень. Особисто у мене не виникає сумнівів у тому, що на найближчих місцевих виборах вони не змінять своєї брутальної тактики приходу до влади. Більше того, будуть використовувати не тільки відомий всій країні адмінресурс зразка 2004 року, але й застосовувати інші засоби та технології.

Власне це, вони вже яскраво демонструють законом про місцеві вибори 2010, яким значно обмежують участь у виборах можливих конкурентів партії влади. Недарма керівні посади силовиків очолили Хорошковський та Могильов, які одразу ж продемонстрували свою відданість Януковичу.

За ці роки регіонали не змінились. Розпочавши показушно, на загал говорити українською, вони не стали українцями. Вони подібно вовкам стали досвідченими,, російською - "матёрыми". А монополізувавши центральну владу - ще й більш знахабнілими.

Їх нічому не навчили п'ять демократичних років Ющенка, увесь цей час їх не полишав дух реваншизму, який їм затьмарював очі. Тому, при першій ліпшій нагоді, регіонали прийшли до влади і навряд чи тепер віддадуть її в такий демократичний спосіб, як це зробив останній президент України.

Зараз сміливо можна спрогнозувати масовий вступ до лав ПР різного роду місцевих чиновників, керівників комунальних підприємств, наближених до корита "червоних директорів" та іншої місцевої братії, яких люди вже достатньо вивчили.

Всі вони намагатимуться залізти у владу в будь-який спосіб, не тільки солодкими обіцянками та активною роботою перед виборами, а й порушеннями законів та фальсифікаціями на самих виборах.

І тут пильність та контроль над ситуацією на місцях повинні взяти на себе незалежні ЗМІ, принципові громадяни, українці, які отримали досвід виборів 2004 року, а також ті, до кого за останні півроку дійшло розуміння того, що робить з Україною Партія регіонів.

Висновок невтішний: якщо мій прогноз дійсно справдиться, нам, небайдужим громадянам, доведеться збирати Майдани у своїх населених пунктах, протестуючи проти фальсифікацій та підміни нашого права вибору. Сподіватись на прозорість виборчого процесу та об'єктивність контрольованих судів марно, тому іншого способу впливу на владу вони нам не залишають.

Іван Лисенко, депутат Бучанської міської ради Київської області, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024

Україна бореться за повернення незаконно утримуваних цивільних: перспективи і виклики

Три ключові тенденції ринку нерухомості України в 2024 році