До українських політиків опозиційного спрямування

П'ятниця, 23 грудня 2011, 09:01

Спектр опозиційних сил включає в себе людей із доволі різним ставленням до багатьох факторів українського минулого й теперішньої дійсності. І, вочевидь, вони виношують різні плани будівництва України.

Проте, усі маємо стати до спільної справи.

Захоплення влади мафіозними антиукраїнськими силами, які зневажають інтереси трудящих, продають економічні й політичні інтереси держави й щодень підривають суверенітет України, ставить перед патріотичними політиками питання руба:

– або ми об'єднаємося й переможемо на виборах 2012 року;

– або задля збереження самостійності України доведеться, після програшу виборів, організовуватися на революцію.

На кону доля України – найбільша історична коштовність. І задля неї прийдеться загнуздати великі амбіції своїх нескромних постатей. Бо інакше нащадки нас проклянуть.

Пані Тимошенко пропонує скласти єдиний партійний список. Навряд чи це можливо.

На сьогодні розстановка сил така, що "Батьківщина" і "Фронт змін" гарантовано проходять до Верховної Ради, а ВО "Свобода" і "Удар" перебувають на межі 5% бар'єру. За межами цих чотирьох партій є кільканадцять опозиційних політичних партій, кожна з яких окремо не спроможна пройти до ВР, але від яких залежить перемога українських сил.

Тому пропоную на ваш розгляд два сценарії.

 Перший

Опозиційні сили йдуть на вибори чотирма колонами: "Батьківщина", "Фронт змін", "Удар" та ВО "Свобода". Кожна із цих колон має своїх прихильників, які в разі об'єднання не будуть голосувати загалом, а за свою необ'єднану – проголосують. Цілком імовірно, що чотирма колонами можна провести до Верховної Ради більше опозиційних депутатів ніж однією колоною.

З огляду на перебування "Свободи" і "Удару" на межі 5% бар'єру та щоб підсилити їх і підняти над лінією ризику – закликаю партії, що явно не мають шансів подолати 5% бар'єр, піти на підтримку "Удару" і "Свободи".

Юлія Володимирівна цілком слушно пропонує скласти єдиний список по висуненню кандидатів по мажоритарних округах.

При складенні цього списку треба віддячити слабким партіям, що підтримуватимуть "Свободу" і "Удар", і які мають у своїх лавах цілком конкурентноздатних партійців – виділенням їм по кілька округів, на яких вони будуть звільнені від конкуренції зі своїми й боротимуться проти кандидатів від влади.

Другий


З огляду на те, що партія "Батьківщина" та "Фронт змін" гарантовано долають 5% бар'єр і мають намір іти самостійно, я, бажаючи їм успіхів, вважаю за необхідне висловитися із приводу об'єднання інших мало чисельних партій.

Юлія Тимошенко пропонує об'єднатися на основі нейтральної партії.

Думаю, що за таку партію можна вважати Українську республіканську партію, УРП. У всякому разі, на користь цієї пропозиції є аргументи, що виділяють її з інших партій. УРП утворилася з Української Гельсінської Групи-Української Гельсінської спілки, має великі заслуги в боротьбі за свободу людини та незалежність України. Це ідеологічна партія на основі республіканської ідеології.

Назва, як і ідеологічна ніша республіканської партії, не кон'юнктурна, а постійно твориться самим життя. Республіканські партії діють у понад 100 країнах світу.

Об'єднання під брендом УРП не принижуватиме партійне самолюбство жодної партії – бо я, як голова УРП, у день об'єднання складу свої повноваження й запропоную об'єднанню процедуру виборів іншого голови.

Варіант об'єднання під брендом УРП був би переможний за умови, що під ним об'єднаються всі слабкі опозиційні партії.

До спілки під бренд УРП йде "Удар" Віталія Кличка та ВО "Свобода" Олега Тягнибока. Об'єднання не збільшує кількість колон опозиційних сил, а зводить до трьох: "Батьківщина", "Фронт змін" та УРП (об'єднана, з новим провідником).

Прошу Вас, шановні політики України, обговорити пропозиції й виробити свої рішення.

Задля неньки-України пожертвуймо собою!

Левко Лук'яненко, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції