Новий режим

Понеділок, 15 жовтня 2012, 10:06

Нещодавно лідери українських громадських організацій Португалії спробували використати своє громадянське право і дати оцінку роботі органів державної влади.

В даному випадку – Посольства України в Португалії.

Справа стосувалася відкритого листа до міністра закордонних справ України із зауваженнями щодо вибіркової співпраці посольства з громадськими організаціями в Португалії.

Точніше, про особливі симпатії посла України до так званих громадських організацій іммігрантів з країн СНД, в яких українці, за твердженням високого дипломата, складають більшість.

Не будемо вдаватися в полеміку про методи кількісного визначення українськими урядовцями більшості. Процедура прийняття і застосування закону про мовну політику в Україні напевне відкриє нові перспективи в арифметиці.

Лиш зауважимо, що окремі лідери цих організацій, декларуючи в Португалії захист іммігрантів, міжкультурний діалог та слов’янську єдність, насправді люб’язно спілкуються з одіозними російськими політиками, що відкрито зневажають Україну.

"Жириновський запропонував садити до в'язниці українців, які не бажають їхати з Росії". Або: Віце-спікер Держдуми РФ, скандальний лідер ЛДПР Володимир Жириновський, заявив, що південний схід України приєднається до Росії через п'ять років. Про це він сказав в ефірі радіостанції Эхо Москвы.

 

Так ось, замість українських дипломатів – відповідь на наш лист ми отримали не від міністра закордонних справ України і навіть не від посла, а від представників Координаційної Ради російських співвітчизників!?

При цьому в агресивній, ультимативній формі – "Не сметь!", і з вихвалянням в різний спосіб "чудової" роботи посольства. В прекрасних традиціях невмирущого СССР, вихідцями з якого вони себе називають.

І тут, для нас, українців, постає нова проблема. Як же ж нам тепер пояснювати португальцям, який в Україні політичний режим, якщо дипломатів від свого народу захищає координаційна рада співвітчизників іншої держави?

Павло Садоха, голова Спілки українців у Португалії, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Чому росте тіньовий ринок тютюнових виробів

Як Україна допомагає удосконалювати американські стандарти тактичної медицини

Ринок, який неможливо знищити ракетами

Як безболісно запровадити електронний документообіг

Надія на біопаливо. Чи буде світло і тепло взимку?

7 кроків до енергетичної незламності України