І знову Врадіївка

Понеділок, 02 вересня 2013, 11:44

Чи змінила щось Врадіївка у стосунках громадян України з міліцією? Наслідки врадіївських подій не дають підстав для оптимізму.

Нагадаю, напередодні Дня Конституції, в ніч з 26 на 27 червня 2013 року, троє молодих чоловіків, двоє з яких працівники міліції, вчинили страшний злочин – побили і зґвалтували дівчину.

Як представник Ірини Крашкової, жертви насильства тих молодиків, 29 серпня 2013 року я закінчив ознайомлення зі справою, що являю собою 14 томів. Незабаром прокуратура Миколаївської області передасть до Врадіївського районного суду обвинувальний акт.

Я часто спілкувався з Іриною на теми, що не стосувалися суті кримінального провадження. Дівчина виявилася цікавим, ерудованим співрозмовником. Слухаючи її, я розумів, яка вона сильна людина. А коли прочитав експерті висновки, ще більше переконався у її мужності та непереборному бажанні жити.

Вона не раз згадувала той страшний ранок, коли прийшла до тями – оголена і скривавлена, лежачи на холодній сирій землі. Будь-який лікар після огляду травм Ірини міг би з усією впевненістю сказати, що вона "народилася у сорочці".

Моя ж особиста думка – Іриною рухало відчуття материнської відповідальності за сина. Весь шлях – від місця злочину до млина у селі Сирово, який вона долала, час від часу втрачаючи свідомість, повторювала собі: "Вставай, бо помреш. Вставай, син чекає!".

Принагідно нагадаю, цей страшний злочин не перший в Миколаївській області. Була зґвалтована, а згодом від отриманих тяжких травм померла Оксана Макар. Довгий час у комі перебувала побита миколаївським маніяком Саша Попова. 15-річну врадіївчанку Аліну Поркул знайшли оголеною в місцевому ставку з тяжкими травмами голови…

Слава Богу, що Іра Крашкова вижила, їй надали кваліфіковану оперативну медичну допомогу, дівчині дуже пощастило з лікарями.

Здавалося, повстання мешканців Врадіївки протверезить керівництво країни, продемонструє з усією страшною очевидністю, що твориться в українських правоохоронних органах.

Однак тимчасово виконуючим обов’язки Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївської області призначили людину, яка вчергове підтвердила, що змін не слід чекати. На мою думку, врадіівчани мають знати, що про них думає новий т.в.о. начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївської області пан Коба.

Зауважу, що ТРК "Україна" відмовилася показати у передачі за участю Ірини Крашкової сюжет, де він заявив, що "вони (жителі села – прим. Ред.) всі п’яниці, міліція ніколи не буде з народом, міліція є каральним органом".

Що ж, з таким начальником Врадіївських міліціонерів, мешканцям села не позаздриш. Невже, далі буде?...

Руслан Радецький, адвокат, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024