"Третя Республіка": уже видно, що недаремно

Середа, 04 вересня 2013, 10:14

Громадський рух "Третя Українська Республіка" за недовгий час свого існування вже багатьом політикам муляє очі і ріже слух. Причому не тільки владі, а й опозиції.

Чому ініціатива не подобається владі – це зрозуміло. Одна з основних цілей "Третьої Республіки" – Януковича після 2015 року бути не повинно.

Але для того, щоб його перемогти, потрібен єдиний кандидат у президенти від опозиції. Із цього приводу ми готові тролити опозиційних лідерів настільки, наскільки нам вистачить сил. Зрозуміло, що не всім із них це до вподоби.

Видається, і влада, і опозиція нині уважно стежать за діяльністю "Третьої Республіки". І що найбільше тішить – і перші, і другі зайнялися плагіатом програмних цілей руху.

Ми сіли й проаналізували заяви потенційних кандидатів у президенти буквально за один останній тиждень. Отож, по черзі.

Яценюк на зустрічі з новим послом США сказав, що головною метою має бути не зміна вивіски на кабінеті президента, а забезпечення позитивних змін у країні.

Це – одна з основних тез у виступах Юрія Луценка, з того моменту як він вийшов із в'язниці.

Кличко раптово заговорив, що єдиного кандидата в президенти від опозиції бажано висунути вже в першому турі.

Це те, що "Третя Республіка" намагається всім втовкмачити вже який місяць.

І навіть Янукович заговорив програмними гаслами "Третьої Української Республіки". До нього тільки зараз дійшло, що дряхлу українську економіку вже не вийде "побілити, підлатати й підмазати", її треба ґрунтовно модернізувати.

Будь ласка, шановні потенційні кандидати!

Плагіатьте "Третю Республіку" якнайбільше, можна без посилань. Зараз головне, аби справа, започаткована рухом, жила й приносила результати.

Нині до новоствореного руху входять люди, які не мають амбіцій щодо посад в уряді чи парламенті. Ми також принципово не висуватимемо свого кандидата в президенти.

Ми – не політична партія, не громадська організація, а просто група людей, яким не байдуже майбутнє цієї держави. Ми маємо за що прогодувати свої сім'ї, і під час зустрічей не ділимо портфелі й не домовляємося про розподіл бюджетів.

Наша перевага в тому, що сьогодні ми можемо говорити людям правду як вона є, не боячись за якісь електоральні втрати.

До кінця жовтня ми підготуємо наш остаточний план радикальних змін у країні.

Серед його пунктів, наприклад, радикальна перебудова правоохоронної системи – розпуск міліції й створення нового правоохоронного органу. Його штат має бути в рази меншим за штат нинішнього МВС, а зарплати працівників – у рази більші. При цьому на конкурсних засадах на рівних умовах на роботу туди можуть претендувати всі громадяни України. Працевлаштування має проходити тільки через детектор брехні, а працівники середньої ланки повинні дати згоду на провокацію хабара.

Є пропозиція й щодо суддів. Будь-який суддя, рішення якого було скасовано Європейським судом із прав людини, має автоматично позбавлятися свого статусу.

Українці повинні перестати боятися людей у формі. У них має з'явитися відчуття, що це ті, хто їх захищає, а не гнобить. Так само вони повинні розраховувати, що в судах завжди можна знайти правду.

Щодо економіки – то її слід демонополізувати, у рази зменшити кількість контролюючих органів і, радикально обмеживши їх права, дати бізнесу нарешті вільно дихати в Україні.

Наш план буде невеликий. Це декілька важливих кроків, які можна зробити максимум за одну президентську каденцію.

Що ми робимо з ним далі? Ідемо до людей і збираємо під ним якомога більше – не менше трьох мільйонів – підписів українців.

А після цього запитуємо: хто з кандидатів у президенти готовий підписатися за виконання кожного із цих пунктів? Такий кандидат автоматично зможе розраховувати на підтримку додатково трьох мільйонів людей – тих, кому байдуже яким буде прізвище в майбутнього президента. Для них важливі зміни в країні.

Отож, "Третій Українській Республіці" нині важливо знайти виконавця розробленого плану.

І чим більше ми бачимо, що політики користуються нашими ідеями, тим більше росте розуміння, що цей рух з'явився не даремно.

Віктор Матчук, член ініціативної групи громадського руху "Третя Українська Республіка", спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції