Новини від Вілкула: казуїстика триває

Четвер, 05 вересня 2013, 15:15

Здавалося, що тема не дуже чистоплотних взаємин між віце-прем’єром Олександром Вікулом і окремими місцевими ЗМІ, отримала точку неповернення.

Адже для порятунку іміджу високоставленика, який відносно недавно змінив дніпропетровське гніздечко на столичне, кинуто чимало сил. Передовсім сам Вілкул на Фейбуці визнав, що це помилка його прес-служби.

"Именно ошибкой я считаю появление в региональных СМИ сугубо позитивных пресс-релизов, распространяемых моей пресс-службой. С одной стороны, как не парадоксально, это доказывает, что лично я пиаром не занимаюсь. Потому что, если бы я занимался пиаром так же серьезно, как я занимаюсь вопросами инфраструктуры, чрезвычайных ситуаций, подготовкой к зиме и т.д., я бы, конечно, подобные материалы "зарубил на корню", — ретранслюємо заяву мовою оригіналу. 

Не забарилися з випуском пари й піарники реформатора ЖКГ країни. На сайті "Лівий берег" з’явився блог прес-секретаря Вілкула Сергія Мілютіна під назвою "Обережно, провокація!".

Автор блогу звалив всі біди на Станіслава Калінічева, який нібито поширює весь непотріб проти Вілкула у місцевих ЗМІ. "Цель подобных действий ясна. Точно так же в начале 90-х, для провокации человеку подкидывали наркотики. Эти статьи — очередной виток провокаций", — пише Мілютін.

Я не випадково стільки часу приділяв аналізу доводів "потерпілої" сторони. Однак джин, якого випустили з пляшки в інформаційне поле, неабияк прогресує.

На шпальтах тієї ж хмельницької газети "Всім", як гриби після дощу, народжуються все нові і нові панегірики на честь молодого віце-прем’єра.

 
 
 

Таке враження, що в країні з’явився наступник президента Януковича, і не потрібно чекати всенародного голосування 2015 року — найближчим часом влада перейде від "батька" до "сина", яких виховала система.

Мізки читачів-виборців стабільно підживлюють шаблонною інформацією: замітки приблизно у 100  "квадратів" з обов’язковою присутністю прізвища Вілкул і посиланням на першоджерело — Урядовий портал.

І нікого не хвилює ця примітивність.

Видно, що піарники на подільську землю прийшли надовго і з чіткими намірами — зліпити нового лідера з нафталінового уряду Азарова. При цьому, очевидно, забувають про "ефект зубної пасти": вичавивши на щітку зубну пасту, назад до тюбика її не заштовхаєш.

 
 

Так і тут — перебравши з медовою популяризацією, ярлика "джинсового" Вілкула буде не легко позбутися.

Віталій Тараненко, журналіст, Хмельницький, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024

Україна бореться за повернення незаконно утримуваних цивільних: перспективи і виклики

Три ключові тенденції ринку нерухомості України в 2024 році

Закупівлі продуктів — лише через Prozorro Market