Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Грецький турбізнеc потерпає від санкцій, застосованих до Росії

Олена Перепадя _ Понеділок, 04 серпня 2014, 10:42
Версія для друку Коментарі 0
Ресторанна тераса на островах Санторіні (Греція)

Санкції, запроваджені Євросоюзом проти Росії, можуть відбитися і на грецькій економіці. Занепокоєння, зокрема, висловлюють туристичні оператори Греції.

Найбільш потужна сфера економіки Греції - туризм - потерпає від санкцій, запроваджених ЄС проти Росії. "Через ембарго у Росії закрито банки, курс рубля падає, люди занепокоєні", - пояснив голова Союзу підприємств туристичної сфери Андреас Андреадіс, повідомляє dpa з посиланням на грецький телеканал Skai у неділю, 3 серпня.

За словами Андреадіса, грецькі турфірми розраховували цього літа обслужити понад 1,35 мільйона туристів з Росії. "Нам, схоже, не вдасться досягнути й 1,1 мільйона", - сказав Андреадіс і додав, що одна туристична фірма з Росії уже навіть повідомила про банкрутство.

Санкції ЄС, запроваджені проти Росії, заторкнуть й інші сфери економіки Греції. Так, минулого тижня сільськогосподарські підприємства Греції повідомили, що Росія вживає зустрічних заходів щодо імпорту фруктів та овочів з країн ЄС, що може обмежити експорт цих сільськогосподарських продуктів і з Греції.

Занепокоєння з цього приводу висловив і уряд у Афінах, повідомивши, що у 2013 році Греція експортувала до Росії полуниць, персиків та інших фруктів, а також хутра на суму близько 400 мільйонів євро. Водночас 65 відсотків газу, імпортованого Грецією, припадає на російський, вказує dpa.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте