Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Росія вже вторглася на схід України. Терпіння Заходу добігає кінця (європейська преса)

Василь Зілгалов _ Понеділок, 07 липня 2014, 10:31
Версія для друку Коментарі 4

Газети Заходу інформують про нову телефонну розмову пізно у четвер між канцлером Німеччини Анґелою Меркель та президентом США Бараком Обамою, коли два лідери обговорили подальше посилення тиску на економіку Росії для деескалації кризи в Україні.

Учасники переговорів констатували, що українська влада відчуває сильний опір проросійських сепаратистів під час відновленої після 10-денного перемир’я антитерористичної операції, бо "бойовики постійно отримують зброю та підсилюються людьми з боку Росії".

Терпіння Заходу добігає кінця, резюмують у пресі наслідки цих переговорів Обами з Меркель у четвер.

Оглядачі також констатують, що "Росія вже фактично вторглася у східну Україну і тепер відповідь за Заходом", коли деякі країни на кшталт Франції, Італії та бізнес Німеччини категорично проти санкцій щодо Росії.

Європейське видання The Wall Street Journal інформує про телефонні перемови у четвер між канцлером Німеччини Анґелою Меркель та президентом США Бараком Обамою, коли обидва лідери домовилися, що "здійснять спільно обговорені заходи, щоб накласти нові санкції на Росію, якщо та не зробить кроків до деескалації на сході України у найближчі дні".

Тут також відзначено, що терпіння Заходу щодо позиції Росії до України добігає кінця, бо проросійські сепаратисти Донбасу чинять опір українським силам, відчуваючи при цьому "надходження зброї і людських ресурсів із Росії".

Лондонський Economist констатує, що "Росія вже фактично вторглась на схід України і тепер справа за відповіддю з боку Заходу". Видання наводить точки зору впливових військових експертів на кшталт Натана Дубовицького, які наголошують, що на Донбасі Росія продовжила, розпочату ще в Криму, так звану "нелінійну війну" (непряму війну), коли окремі міста і регіони формують тимчасові збройні коаліції, котрі розколюються, переформовуються й продовжують боротьбу з Києвом за підтримки зброєю і людьми з Росії.

Кожне угруповання сепаратистів має свої цілі, які можуть змінюватися з передислокацією цих угруповань. Це є елементи новітньої війни, за такими рецептами, на думку військових експертів, держави будуть воювати між собою у найближчому майбутньому, якщо вже не воюють. Тепер українська армія, яка не була готова до такого, змушена перебудовуватися по ходу боїв, а сепаратисти Донбасу здійснюють сценарій, котрий розробили люди на кшталт Владислава Суркова, який тривалий час був особистим радником президента Путіна.

Експерти також вважають, що з перебігом часу українська армія все ж зможе паралізувати опір сепаратистів на сході держави і тому чимало залежить від того, як далеко може піти президент Росії у своїх діях проти незалежної України. Деякі з аналітиків вважають, що Росія повинна посилити підтримку сепаратистів Донбасу після прецеденту підтримки з боку США повстанців у Сирії. Неготовність Заходу до введення солідарних санкцій проти Росії служить для України поганим сигналом, пише Economist.

Лондонська Financial Times інформує, що німецький бізнес дуже тривожать наміри Анґели Меркель підтримати позицію США щодо третього етапу санкцій проти Росії. Лідери низки німецьких компаній закликають свою владу досягати деескалації в Україні політичними методами, вказуючи при цьому на те, що, наприклад, Франція та Італія категорично проти таких дій щодо Росії.

Польська Rzeczpospolita вважає, що досягнення у Берліні на початку тижня декларації між Україною, Німеччиною, Францією та Росією щодо можливого перемир’я та продовження переговорів у Донецьку вигідне Росії, яка намагається уникнути санкцій Заходу, та сепаратистам, котрі тим часом зміцнюють свої позиції на Донбасі. Газета наголошує, що недарма Сергій Лавров так довго дякував Франкові-Вальтеру Штайнмаєру за його старання підписати цю "загальну і розпливчату декларацію". Штайнмаєр, на думку польських дипломатів, блокує будь-які санкції проти Росії, тоді коли канцлер Анґела Меркель має з цього приводу дещо іншу позицію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 93.74.88.---
Андрієнко _ 07.07.2014 11:13
Німці, французи та італійці - егоїсти, вони дбають у першу чергу про власні інтереси, доля українців їх мало турбує. Тому не варто зважати на їхні "рекомендації". Ми повинні думати про власні національні інтереси, і для нас це суверенітет, територіальна цілісність. А відтак мусимо перемогти ворога.
IP: 144.76.166.---
Трюхан Геннадий _ 07.07.2014 11:12
Україна повинна сама себе захищати не розраховуючи на Європу, яка по суті буде і з чортом і з фашистами вести бізнес або прибуток був . Крім стурбованості, занепокоєності, політичної підтримки, засудження дій фашиста Путіна і введення санкцій проти тих кому вони "до лампочки", ЄС не здатний швидко та адекватно реагувати. Окремо скажу про ОБСЄ - нікчемна, бездарна шобла європейских дармоїдів!
IP: 93.73.8.---
Gennadi Kyiv _ 07.07.2014 10:57
Пора принимать действенные меры по отношению к РФ,а не обещать. Уже погибли сотни добропорядочных людей и N количество уркаганов и отбросов в человеческом образе,которых не считают и не хоронят по человечески ....!!!
IP: 93.73.8.---
Gennadi Kyiv _ 07.07.2014 10:56
Пора принимать действенные меры по отношению к РФ,а не обещать. Уже погибли сотни добропорядочных людей и N количество уркаганов и отбросов в человеческом образе,которых не считают и не хоронят по человечески ....!!!

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте