Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Ірак просить США збільшити йому військову допомогу

П'ятниця, 01 листопада 2013, 16:43
Версія для друку Коментарі 0

У п’ятницю президент Барак Обама має зустріч у Білому домі з прем’єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі. Згідно з передбаченнями, іракський лідер проситиме більше американської військової техніки та співробітництва у боротьбі з тероризмом.

Аль-Малікі відвідує США приблизно через два роки після того, як багдадський уряд відмовився дозволити американським військам залишитися в Іраку, зберігаючи імунітет, на чому наполягав Вашингтон, від відповідальності перед іракською судовою системою. Коли переговори не мали успіху, президент Обама вирішив, щоб до кінця 2011 року року американські війська залишили Ірак.

Останніми місяцями в Іраку загострилося релігійно мотивоване насильство, що викликало побоювання, що в країні може спалахнути черговий громадянський конфлікт.

Білий дім заявив у четвер, що продовження надання допомоги Іракові необхідне, але не відповів на запитання репортерів про те, чи президент може подолати дедалі більше застережень щодо такої допомоги з боку Конгресу.

Високопоставлений американський представник заявив, що наступного року передбачається постачити Іраку літаки-винищувачі F-16, незважаючи на раніші відстрочки. Недавно Ірак вніс на цю ціль 650 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте