Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Єдність ЄС щодо санкцій скоро може дати тріщину – NYT

Четвер, 09 квітня 2015, 12:49
Версія для друку Коментарі 0
Президент кіпру Анастасіадес і прем'єр-міністр Греції Ципрас, 2 лютого 2015 р.

"Розмахуючи банкнотами, Путін розділяє ЄС, щоб домогтися скасування санкцій" – під такою назвою вчора вийшла стаття в New York Times.

"Путін планомірно обробляє найслабші ланки в Європейському Союзі за допомогою шарму, грошей і роздмухування історичних та ідеологічних згарищ, намагаючись закріпити свій вплив у найпроблемніших куточках Європи. Серед очевидних цілей – зруйнувати єдність Заходу навколо конфлікту в Україні", – пише Ендрю Гіґінс.

Напередодні сьогоднішньої зустрічі з Путіним у Москві грецький прем’єр-міністр Алексіс Ципрас розкритикував санкції, назвавши їх "політикою, яка веде в нікуди". Недавно Москву також відвідав президент Кіпру Нікос Анастасіадес, після чого Путін продовжив на набагато вигідніших умовах позику Кіпрові в розмірі 2,5 млрд дол. США.

Натомість в угоді, умови якої зберігаються в таємниці, Кіпр дозволив російським військовим кораблям заходити в порт Лімассола. Як керівник маленької країни, частину якої захопила Туреччина, Анастасіадес сказав, що прагне гарних відносин з усіма сторонами й "навіть з дияволом", додавши: "Я не можу собі дозволити розкіш обирати своїх друзів".

А в неділю зусилля Путіна посіяти розбрат в ЄС дали ще один наслідок: посол США розкритикував рішення президента Чехії Мілоша Земана відвідати військовий парад у Москві 9 травня, а той у відповідь заборонив послові з’являтися в Празькому замку. А недавно, в лютому, Путін відвідав Угорщину – "автократичного ренегата Євросоюзу", для досягнення економічних домовленостей.

"Поки що Росії не вдавалося обернути таку підтримку на якийсь більш конкретний засіб проти санкцій, для яких необхідна згода всіх 28 членів Європейського Союзу". Однак тиск, під яким єдність може дати тріщину, накопичується", – пише автор.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте