Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Дефолт України - не пізніше вересня - The Washington Post

Вівторок, 07 липня 2015, 13:01
Версія для друку Коментарі 0

Фінансова допомога Заходу Україні настільки ж неадекватна, як і військова - пише Джексон Діл у матеріалі під назвою "Чи допустить Захід смерть України?".

Якщо відсутність західних озброєнь зменшує здатність України відбити наступ бойовиків на Сході, то відсутність адекватної фінансової допомоги з боку Заходу - збільшує ймовірність дефолту, якого можна чекати не пізніше вересня. Про це на сторінках впливового видання The Washington Post пише Джексон Діл.

"ЄС виділив на допомогу Греції 222 мільярди доларів, а Україні запропонував 5,5 мільярдів. США, свого часу, дали Мексиці 20 мільярдів, щоб врятувати її від дефолту, а ще - витратили 18 мільярдів на відновлення Іраку. При цьому досі ухвалили лише 3 мільярди позикових гарантій для України", - пише автор.

Саме через скупість західних урядів, Україна опинилась у залежності від західних кредиторів та Москви - переконаний Діл.

"Скромні суми запропоновані Заходом лишили Україну на милість закордонних кредиторів, які контролюють 19 мільярдів українського боргу — серед кредиторів України у уряд Росії, який тримає українські євробонди загальною вартістю у 3 мільярди доларів. Окрім Москви, найбільшим власником українських боргових забов'язань є американські хедж-фонди, серед яких і Franklin Templeton. Відповідно до вимог МВФ, уряд має у наступні 4 роки реструктуризувати 15 мільярдів із загальної суми заборгованості кредиторам. Але у Franklin Templeton вже відмовились приймати зменшення тіла боргу, попри тиск з боку МВФ та казначейства США", - пише автор.

Результатом цієї ситуації є висока ймовірність дефолту вже наприкінці липня - пише Діл.

"Дефолт можливий наприкінці липня, і не пізніше ніж у вересні, коли Україна повинна виплатити 500 мільйонів боргу перед кредиторами.  За словами економіста Андерса Аслунда, Україні необхідно 10 мільярдів додаткового фінансування на наступні 2 роки. У кращому випадку, вона може отримати половину цієї суми", - резюмує видання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте