Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські націоналісти знову дратують російський МЗС

Середа, 7 червня 2000, 20:25
Міністерство закордонних справ Росії висловлює тривогу у зв'язку із ростом антиросійських настроїв в Україні. Російське МЗС направило ноту протесту посольству України у Москві, де звертає увагу на "тривалі антиросійські витівки праворадикальних сил" в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, на думку російського МЗС, подібні провокаційні дії продовжують набирати сили, особливо у західних областях. Особливо непокоять російський МЗС дії львівських націонал-радикалів, які "проводять мітинги під дикими лозунгами "Смерть за смерть" та "Бий москалів", у чому їх підтримує західноукраїнська преса.

Росіяни зазначають, що "львівська влада фактично проявляє солідарність з радикал-націоналістами і веде повномасштабний наступ на російську мову і культуру". У Москві вважають, що "подібні дії і подібна лінія дають грунт для екстремізму і розпалювання міжнаціональної ненависті в Західній Україні".

Варто зазначити, що це вже не перша заява російського МЗС стосовно України. Так, декілька місяців тому Росія висловила протест у зв'язку з проектом постанови українського уряду стосовно посилення ролі української мови. Вдруге Росія почала антиукраїнську істерію після того, як в Україні розпочали свою діяльність чеченські інформаційні центри. Крім того варто згадати міністра закордонних справ Росії Ігоря Іванова, який дозволяв собі "визначати" зовнішню політику України. Він заявив, що говорити про вступ України до НАТО передчасно.



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування