"Даниловичу" надійшла гостьова віза від Павла Івановича Лазаренка

Понеділок, 3 липня 2000, 20:55
Такого типу чутки та здогадки розміщені на новому українському порталі "Політична Україна". Найцікавішим є те, що вигадникам цих чуток гарантована повна анонімність, і компетентним органам відверто не буде до чого придертися - на відповідній сторінці сайту зазначено, що "відповідальності за достовірність інформації у розділі "Політичні чутки" адміністрація сайту не несе". Натомість "адміністрація залишає за собою право видаляти некоректні повідомлення, в яких містяться нецензурні вирази тощо".

Власне цим, на думку засновників сайту, "Політична Україна" відрізняється від всіх подібних світових аналогів. Хоча, якщо прослідкувати процес, то можна побачити, що "Чутки" - це частина сайту Комітету виборців України, які і є засновниками нового сайту. Співорганізаторами у цьому проекті є компанія IP-Телеком, яка надає технічну допомогу серверу.

Якщо зараз сервер "молодий-зелений", і даними не переобтяжений, то незадовго новий портал міститиме багато інформації, яку поновлюватимуть та "вкачуватимуть" переважно самі "юзери". Принаймні, на це мають надію засновники. Так, розділ "Каталог" з політичними персоналіями та партіями, засобами масової інформації, аналітичними центрами і т.д. створюватиметься користувачами - вони самі можуть заповнити анкету з довідковими даними на сайті і згодом редагувати їх. На думку розробників сайту, це дозволить мати цей банк даних найоптимальнішим та найсвіжішим.

З власного інформаційного продукту сервер пропонує новини парламенту - аналіз подій у Верховній Раді за останній день та за останній тиждень. За деякий час, стверджують розробники, буде створено потужний архів. Він дасть можливість користувачеві відслідкувати парламентський шлях улюбленого депутата фракціями, комітетами та почерпнути перлини його політичної творчості за різноманітними історичними висловлюваннями.

Крім цього, руками осередків КВУ створюються сторінки з інформацією з регіонів та моніторингом регіональної преси. Основна увага, за словами голови комітету Ігоря Попова, приділятиметься матеріалам про корупцію та хабарництво. Зараз на сайті є інформація лише з 4-ох регіонів, але засновники обіцяють щонайменше 20, з невпинним поступом розгортання на всю країну.

Крім інформаційного та довідкового розділів серверу існує ще розважально-пізнавальний "Довкола політики" зі вказаними "Чутками", "Політичними карикатурами" та "Політичною бібліотекою", які взяли, знову
ж таки, з сайту КВУ. Бібліотека дещо скромнувата, але, як твердять творці сайту, буде розростатися і доповнюватися політичними, політологічними, економічними електронними варіантами книг, а також деякими нетлінними творами політичних лідерів.

Такий от новий сервер. "КВУ-шники" його розробляли цілих півроку, запустили тиждень тому, і мають щодня до півсотні користувачів. Засновники серверу божаться, що створили "Політичну Україну" на голому ентузіазмі, без жодної копійчини, оскільки представляють громадську організацію, яка є неприбутковою. Хоча про розміщення реклами на сервері вже подумують.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування