Пусті крісла, бо нікому сісти

Середа, 5 липня 2000, 21:11
В уряді України, як і раніше, залишаються вакантними два місця, ще два - офіційно не зайняті. У середу президент звільнив Сергія Тігіпка, обраного депутатом, з посади міністра економіки. Тиждень тому звільнено міністра палива та енергетики Сергія Тулуба, який пішов за власним бажанням, бухнувши дверима на прощання.

Не дивлячись на гучні заяви про кризу в енергетиці, ще два "форпости" у цій сфері - в Енергоатомі та "Нафтогазі" - займають тимчасові люди - виконувачі обов'язків.

Проте, як повідомив УП прес-секретар президента Олександр Мартиненко, прем'єр поки не подав президенту свої кадрові пропозиції.

Кабмін не поспішає з багатьох причин. По-перше, підбір кандидатур за практичної відсутності лави запасних - процес завжди не простий і вимагає чимало часу. По-друге, судячи зі всього, прем'єр збирається внести не тільки свої кадрові пропозиції, але і нову оптимізовану структуру уряду. Принаймні, він обіцяв зробити це в ефірі "Епіцентра".

У зв'язку з цим експерти передбачають, що нові призначення підуть десь в проміжку між днем уряду та засіданням Кабінету міністрів за підсумками півріччя, тобто між 14 і 17 липня.

Преса, депутати і політологи вже робили свої припущення з приводу нових кандидатур. На міністра економіки, наприклад, прогнозують Віктора Пинзеника. Багато хто сходиться на тому, що посада віце-прем'єра з ПЕК і міністра палива та енергетики буде суміщена. Деякі експерти з цим не згодні і вважають, що новим енергетичним міністром стане звільнений взимку з посади першого заступника міністра енергетики Сергій Єрмілов. Зовсім не факт, що в.о. глави "Нафтогазу" і Енергоатому займуть ці посади.

На жаль, імен так мало, що знову стає сумно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування