Грядуть серйозні зміни в уряді

Четвер, 6 липня 2000, 14:25
Країна живе в очікуванні змін. Україна чекає на реформи, чекає нових ідей і нової крові, в значенні нових людей. Грядуть кадрові зміни, але, не дивлячись на свою актуальність, ця тема поки не стала предметом активного обговорення політично стурбованих громадян. Щодня з'являються нові гіпотези про те, хто увійде в уряд Ющенка. Але ніхто з офіційних осіб, що мають відношення безпосередньо до призначень, все ще не згадував конкретних прізвищ.

Це правило не порушується досі. Тільки депутати та політологи можуть міркувати на тему, піде чи ні в уряд Пинзеник, чи збереже свій колишній статус віце-прем'єрська посада Тимошенко, ким в уряді буде Терьохін, хто переможе в боротьбі за контроль над "Нафтогазом"…

З пропозиціями з конкретними іменами вже знайомився президент і, очевидно, не зовсім залишився ними задоволений, оскільки консультації продовжуються. Як і раніше, всі дотримуються правил гри, тобто кадрові призначення нібито є прерогативою Ющенка. А значить, і відповідати за все буде він.

Однак, як стало відомо УП, зараз уряд концептуально вирішує проблему свого складу. "Мова не йде про окремі кандидатури. Мова йде про системні зміни в уряді, в тому числі й у виконанні доручень президента", - повідомила УП прес-секретар прем'єра Наталія Зарудна.

Нагадаємо, що президент доручив Ющенко, наприклад, розібратися, чи потрібен (вірніше, потрібна) йому в уряді віце-прем'єр з ПЕКу.

За словами Зарудної, в уряді має бути "перерозподіл функціональних обов'язків і посилення окремих блоків, зміни на рівні віце-прем'єрів, керівників міністерств, заступників міністрів".

Експерти розходяться в термінах майбутніх призначень. Одні кажуть,
що це станеться в 3-х денному проміжку між днем уряду в парламенті та засіданням Кабміну за підсумками півріччя. Інші стверджують, що вже до 14 червня, тобто через тиждень, все стане відомо.

Зарудна не відмовилася передбачити час "Х", зазначивши, що уряду може знадобитися багато часу. "Як тільки рішення визріє, воно буде затверджене. Головне завдання - знайти найбільш оптимальне рішення, щоб уряд і надалі залишався командою", - сказала прес-секретар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування