Усі задоволені, всім спасибі

Четвер, 6 липня 2000, 14:26
Гроші, які Україні нарешті пообіцяли виділити на фінансування об'єкту "Укриття", допоможуть не тільки ядерній безпеці країни. Сума у 335,5 млн. євро позитивно позначиться на макроекономічній ситуації в Україні, зокрема, на обмінному курсі гривні у відношенні до іноземних валют. Принаймні, так стверджує керівник групи радників прем'єр-міністра України Валерій Литвицкий.

"Такий могутній потік іноземних інвестицій є дуже позитивною річчю", - цитує його слова Інтерфакс-Україна. Крім того, така велика інвестиція стане стимулюючим прикладом із залучення інших іноземних інвестицій, буде стимулювати не тільки енергетичну галузь, але й інші суміжні з нею.

Нагадаємо, що на другій конференції країн-донорів Чорнобильського фонду "Укриття" в Берліні, що відбулася напередодні, зібране 335,5 млн. євро. Таким чином, загальна сума зібраних на першій і другій конференції країн-донорів коштів становить $715 млн. або більше 90% від необхідної суми ($768 млн.). Прем'єр-міністр України Віктор Ющенко висловив надію, що 50 млн. доларів, яких ще бракує, будуть зібрані в найближчі 5-6 місяців, і в проведенні 3-їй конференції країн-донорів необхідності не буде.

Суму виділених коштів позитивно оцінили не тільки в українському уряді. Лідер Українського Народного Руху, колишній міністр екології Юрій Костенко вважає її "достатньої для ефективного фінансування". Лідер УНР також сподівається, що під час візиту до Німеччини президента України Леоніда Кучми 11 липня будуть уточнені "параметри співпраці" із добудови компенсуючих потужностей на Рівненської і Хмельницькій АЕС, а також участь у цьому Німеччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...