Союзник Волкова каже про скору відставку Тимошенко

Понеділок, 4 вересня 2000, 15:44
Ставленик Олександра Волкова, віце-спікер Степан Гавриш, нарешті, пояснив тактику противників Тимошенко. З його слів стає зрозумілим, що ті, хто організовують «вал критики» на адресу віце-прем'єра, розраховують на її швидку відставку.

Прогноз Гавриша, яким він поділився з журналістами у Харкові, такий - у Юлії Тимошенко немає перспектив зберегти за собою посаду віце-прем'єра. При цьому він вважає, що якщо вона сама не подасть у відставку, то доля нинішнього складу уряду може опинитися під знаком запитанням.

Як передає Інтерфакс-Україна, Гавриш навіть передбачив, що відхід Тимошенко з уряду не вплине істотно на перерозподіл політичних сил у парламенті. У фракцію "Батькивщина", що підтримує Ю.Тимошенко і що входить до складу парламентської більшості, пояснив віце-спікер, входить багато депутатів, які "будуть займати державну позицію за будь-яких обставин". "Так вже трапилося раніше із фракцією "Громада", - нагадав Гавриш.

При цьому він натякнув на горезвісні пропозиції парламенту щодо складу уряду, які досі залишаються без відповіді прем'єр-міністра. Ось, якщо Ющенко побажає працювати з парламентською більшістю з цього питання, то "нам вдасться створити професійний уряд, якого ще не знала українська історія", переконаний Гавриш.

Там же, у Харкові Гавриш розказав деякі відомі йому подробиці україно-російських домовленостей, згідно з якими, уряд України думає про передачу транспортних газопроводів у оренду спільному російсько-українському підприємству, щоб забезпечити "вигідність транзиту газу через територію України".

За його даними, мова йде про передачу газопроводів високого тиску "в оренду на 25 років за $1,8 млрд.", при вартості всієї магістральної системи не менше $20 млрд.

При цьому С.Гавриш підкреслив, що у прийнятому парламентом проекті закону про нафту і газ, "закладена формула, за якою власність залишається за державою і неможлива подібна передача газопроводів на невигідних для України умовах". Нагадаємо, що поки президент Кучма цей закон не підписав і повернув його на доопрацювання у парламент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...