Оприлюднено результати третього етапу аудиту Нацбанку

Понеділок, 4 вересня 2000, 20:42
Третій аудит операцій Національного банку України з валютними резервами за період з 31 січня по 30 вересня 1998 року, проведений компанією PricewaterhouseCoopers (PWC), не має ніяких додаткових важливих даних у порівнянні з першим і другим аудитами.

Офіційний прес-реліз Міжнародного валютного фонду (МВФ), оприлюднено на сайті організації 1 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відзначається у документі, Рада директорів МВФ визначиться з питанням, чи порушувала Україна свої зобов'язання перед Фондом, надаючи МВФ недостовірну інформацію щодо своїх валютних резервів, і чи отримала вона кредитні транші, які не повинна була отримати.

Згідно з прес-релізом, Рада директорів за підсумками розгляду цього питання ухвалить рішення про негайні відповідні дії.

Водночас в документі підкреслюється, що МВФ розглядає як "дуже серйозні" будь-які недостовірні дані, які завищують рівень резервів.

У прес-релізі не має інформації про ставлення МВФ до дострокового і добровільного повернення Україною двох раніше отриманих кредитних траншів загальною сумою $94,6 млн.

Трьохетапный аудит операцій НБУ з валютними резервами у лютому-серпні поточного року проводила компанія PriceWaterhouseCoopers після появи у низці західних ЗМІ, в тому числі у авторитетнії Financial Times, публікацій з обвинуваченнями на адресу НБУ у зловживанні кредитними коштами МВФ.

Нагадаємо, що за даними першого етапу було встановлено факт завищення Нацбанком об’ємів валютних резервів, однак спростовано припущення про їх нецільове використання. 22 серпня НБУ повернув МВФ $94,6 млн., розраховуючи таким чином, вирішити проблему різної оцінки об’ємів валютних резервів України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування