Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Даєш імпичмент президента!

Вівторок, 5 вересня 2000, 12:12
Перший день сесії не обійшовся без скандалу. Депутатська група "Соборність" запропонувала внести у порядок денний питання про початок процедури імпичменту президента Кучми.

З відповідним закликом до депутатів від імені групи звернувся Григорій Омельченко, який нагадав, що постанова про початок процедури імпичменту була внесена представниками "Соборності" ще у липні поточного року.

Кучму звинувачують у деяких гріхах. Зокрема, у тому, що президент Кучма з грудня 1994 року призначав екс-прем'єра Павла Лазаренка на відповідальні пости і нагороджував його "замість того, щоб дати правоохоронним органам доручення провести розслідування діяльності" Лазаренка. Зараз правоохоронні органи встановили, що загальні збитки, що нанесли Україні Лазаренко і його компаньйони, перевищує $1 млрд.

При цьому адвокати Лазаренка офіційно заявили, що "за свої призначення Лазаренко перераховував на особисті валютні рахунки Кучми великі суми валюти або на валютні рахунки, які їм контролювалися".

Депутати групи "Соборность" мають у своєму розпорядженні інформацію, що підтверджує дані заяви, і готові її надати, якщо виникне така необхідність.

Крім того, президента звинувачують у причетності до справи концерну "Бласко", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...