Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Степан Гавриш в ролі сержанта Беккета, або "Снайпер 2"

Вівторок, 5 вересня 2000, 14:50
Як і прогнозувала колись УП, початок роботи парламентської сесії відкрив новий рахунок жертв структуризації ВР. Відчувши прилив крові вірний і безвідмовний боєць більшості віце-спікер Степан Гавриш спустив курок пристріляного механізму парламентського відсторонення “несвоїх” депутатів від роботи в ПАРЕ.

Віднині народний депутат Сергій Головатий не зможе брати участь у засіданні комітету з моніторингу Парламентської Асамблеї Ради Європи, що заплановане на 8 вересня в Парижі. Причина тривіальна – керівництво ВР не підписало Головатому… відрядження. Як казав мій відомий земляк – “нэт человэка - нет проблемы…”. Так би мовити, демократія по-українськи.

Два інших члени моніторингового комітету, що входять в парламентську делегацію - Євген Мармазов (фракція Компартії та) та Василь Костицький ( з фракціїСДПУ(О)) візьмуть таки участь у засіданні згаданого комітету.

Сержант Беккет, вибачте, віце-спікер Степан Гавриш зазначив, що треба провести ротацію складу постійної делегації українського парламенту в ПАРЕ, тому що позиція делегатів не завжди співпадає з точкою зору парламенту. Нагадаємо, що герою фільму завдання ставили в ЦРУ, однак, зараз важко сказати, чию вказівку виконує наш парламентський снайпер, можливо, Головатого “замовили” в АП, а можливо, це власна ініціатива вчорашнього адвоката.

Втім, йому, “як юристу”, як нікому іншому відомо, що формулювання відмови у відрядженні не може мати будь-якої юридичної сили, оскільки не ґрунтується на жодній юридичній нормі, і це може довести будь-який студент-трійочник юрфаку.

Проте, ми вже звикли, що правова матерія в Україні використовується на власний розсуд, благо недосконале законодавство дозволяє. Однак Головатий постраждав зовсім не через юридичні справи, він має необережність виносити “сміття з хати” і ініціювувати всілякі слухання по темі порушення конституції в Україні. Його активність напередодні референдуму спровокувала реакцію Кучми, котрий обізвав Головатого мало не ворогом України (це теж до речі з арсеналу мого відомого земляка).

Цікаво, а чому тоді залишили комуніста в складі делегації, позиція якого теж, начеб то, не відповідає “реаліям”? Напевно тому, що він комуніст - головна рушійна сила нинішнього режиму, він напевно покликаний показувати там, за бугром весь “небезпечний” потенціал КПУ в Україні. А от Головатий мало того, що “правий” та й ще і юрист, колишній міністр юстиції, знає багато і говорить англійською.

Справу зроблено. Але якими ідіотами треба бути, що б не подумати, що Головатий і самотужки до Парижу доїде, без відряджень, і там розкаже про нововведення нової демократичної “більшості”.


І ще: аби бути снайпером мало лише влучно стріляти, часом треба думати, бодай, на крок вперед…

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування