Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Независимая" відправила Тарасюка у відставку

Вівторок, 5 вересня 2000, 17:41
У черговий раз хмариться над міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком, якій регулярно одержує шпильки в російській пресі. Але московська "Незалежна газета" переплюнула всіх - в сьогоднішньому номері вона вже відправила Тарасюка у відставку.

"Для нормалізації російсько-українських взаємин напередодні зими Леонід Кучма жертвує фігуру", - як вже здійснившийся факт змальовує можливу відставку "Независимая газета", що входить в медыа-імперію Березовського. Главу українського дипломатичного відомства московська газета не дуже дипломатично нарікає "козлом відпущення", на якого повісять усіх "дохлих собак" відносин, що загострилися між Росією і Україною: "Москва для Києва стала небажаним політичним і економічним партнером. Голоси з Міністерства іноземних справ послідовно переконували українську еліту в тому, що необхідно звільнитися від залежності від північного сусіда". А після відставки, мол, почнемо усе з білого листа.

Російська преса давно не жалує Тарасюка, звинувачуючи його в прозахідністі. У вівторок "західний вибір України" здобув ще одного противника. Незрозуміло з якої радості спікер верхньої палати білоруського парламенту Павло Шипук почав балакати про "політично неправильне" рішення України дистанціюватися від Білорусії і Росії. Зі слів Шипука, під час бесіди з спікером парламенту України Іваном Плющем у Нью-Йорку були висловлені "діаметрально протилежні" погляди на розвиток інтеграційних процесів в рамках СНД.

Однак розмови про швидку відставку Тарасюка, які періодично повторюються вже протягом декількох місяців, це спроби видати бажане за дійсне. Що поміняється у західній орієнтації держави з відходом міністра, коли сам президент у неділю з газетою "Вашингтон Таймс" поділився таємним - Кучма мріє, щоб Україна стала членом Європейського Союзу? І чого вартий прогноз "Независимой" про відставку Тарасюка в найближчі дні?

Якраз у цей час голова МЗСу разом з Леонідом Кучмою знаходиться у Нью-Йорку на "Самміті тисячоліття" ООН. Експерти вважають, що чекати указу про відставку після спеціального засідання Ради безпеки ООН було б не логічно, оскільки зкликано цей захід за ініціативою України. Як стверджує сам Тарасюк, значна частина підсумкової декларації за підсумками самміту буде ухвалена саме в редакції України. У відставку після дипломатичних перемог, нехай і незначних, не відправляють. Та й своє припущення "Независимая" не підкріпила посиланням на які-небудь джерела.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування