Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Не всі в уряді радіють поверненню Діденко у НАК

Середа, 6 вересня 2000, 15:25
Відновлення Ігоря Діденко на посаді в.о. голови НАК "Нафтогаз України" спричинило неоднозначну реакції в уряді. Наприклад, перший віце-прем'єр Юрій Єхануров й досі не визначився з приводу того, чи є взагалі необхідність в оскарженні рішення Печерського районного суду Києва щодо його відновлення на посаді. Давній противник Діденка - віце-прем'єр Юлія Тимошенко в свою чергу вважає, що це необхідно "обов'язково" зробити.

 
 


Єхануров, який наразі виконує обов'язки голови уряду (на час відпустки прем'єра Ющенка), заявив, що ще не прийняв "остаточного рішення" з цього приводу, повідомляє Інтерфакс-Україна.



Рішення з приводу апеляції він збирається прийняти найближчим часом після проведення відповідної бесіди із заступником урядового секретаря, директором юридичного департаменту урядового секретаріату Петром Крупко.

А ось Юлія Тимошенко вважає, що уряд "обов'язково" оскаржить рішення Печерського суду. "Я думаю, що ми дамо таке доручення Міністерству юстиції, аби воно захищало позицію уряду", - заявила вона.

При цьому вона нагадала, що президент Кучма своїм указом призначив Вадима Копилова першим заступником міністра палива і енергетики, а також головою НАК "Нафтогаз України". Тому Тимошенко вважає, що ухвалюючи рішення щодо відновлення Діденко, Печерський суд повинен був відмінити усі нормативні документи, які стосуються кадрових призначень у НАК "Нафтогаз України", зокрема, указ президента. "І якщо це можливо, то й надалі руйнувати роботу галузі", - додала віце-прем'єр.

Тимошенко повідомила, що її "не здивувало" рішення Печерського суду", яке, за її словами, як і колишні подібні рішення суду, "оригінальністю" не вирізнялося.

 
 


Обидва чиновники, і Єхануров і Тимошенко, погодились з тим, що слід врахувати досвід Діденко й надати йому іншу роботу в НАК "Нафтогаз України".



"Я думаю, що якусь роботу треба було б надати панові Діденко, і, я думаю, що є вакантні посади в "Нафтогазі України", - сказав Єхануров. Він навіть зголосився особисто зателефонувати голові НАК Копилову і переговорити з ним з приводу надання роботи Діденко.

Тут Тимошенко іронічно зауважила, що Копилов "знайде якусь штучну роботу" для Діденко. "Нехай сидить, заповнює папери або ще щось робить, та не можна допускати його до обігових коштів", - попередила віце-прем'єр громадськість щодо відомих їй таємних схильностей Діденко.

На відміну від Діденко, додала Тімошенко, нинішній голова НАК Копилов є "повністю державною людиною" і разом з урядом "вибудовує галузь так, як планувалося".

Про те як відновили Діденко на робочому місці читай
тут

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування