Екс-керівник концерну "Орлан" закликав Тимошенко подати у відставку

П'ятниця, 8 вересня 2000, 14:56
Скандал навколо арешту чоловіка віце-прем'єра України здобуває "конкретного" продовження. Цього разу до голосів, що виступають за відставку Юлії Тимошенко, приєднався і відомий в Україні бізнесмен, який нещодавно теж став держслужбовцем.

Євген Червоненко запропонував віце-прем'єру або призупинити свою роботу на цій посаді, або подати у відставку до повного розслідування справи, що пов'язана з арештом керівництва ЄЕСУ.

Голова Держрезерву підкреслив, що "ніхто не може спростувати, того, що зробила Тимошенко в уряді – це і розрахунки на енергоринку, і покращення ситуації. Однак сьогодні, коли є всі ознаки зростання, уряд не повинен дати привід для політичного скандалу". Тому, на думку екс-керівника концерну "Орлан", Тимошенко повинна зробити крок, який в таких випадках робиться у всьому цивілізованому світі…"Такий крок викличе позитивну реакцію громадськості" .

"Сьогодні політична гра може призвести до кризи, а я не хочу звинувачень в тому, що цей уряд хтось використовує як щит". При цьому Червоненко не забув нагадати, що він, хоча і очолює держструктуру, не є членом Кабінету Міністрів.

А тим часом…

А тим часом сама Тимошенко продовжує наступ на керівників обленерго. Зокрема, вона заборонила керівникам цих структур відключати електрику для населення.

"Ви руйнуєте віру людей у державу. Людей, які, крім світла, більше нічого не мають", - передає слова Тимошенко Інтерфакс-Україна. Але присутні на засіданні керівники обленерго заявили про те, що це технічно неможливо.

Тимошенко зажадала від них повного відключення від енергопостачання промислові підприємства – боржників за електрику. За даними Мінтопенерго, в серпні українські користувачі
використали безоплатно 3,8 млрд. кВт-час, чи 36% електроенергії в Україні. Керівники Мінтопенерго та обленерго на цей раз ще раз заперечили Тимошенко. Справа в тому. Кажуть вони, що прокуратура застосовує санкції до обленерго в разі відключення ними від електропостачання стратегічних та екологічно небезпечних підприємств.

Тимошенко також дала доручення організувати проведення до кінця вересня банківських взаєморозрахунків з підприємствами вугільної, нафтової та нафтогазової промисловості та "Укрзалізниці" на суму 1,5 млрд. гривен. "Завданням для всіх обленерго є скорочення дебіторської заборгованості", говорить Тимошенко.

Це означає, що обленерго доведеться розраховуватися "живими" грошима за енергоносії. До речі, перерахування грошей, є однією з самих неприємних процедур для енергокомпаній.

Саме активність Тимошенко, на цьому полі, на думку самої Тимошенко, і призвела до арешту її чоловіка, оскільки після наведення порядку в цьому секторі економіки, олігархи, що обкрадали державу, зазнають значних збитків…

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...