Єхануров вийшов з НДП. З принципових міркувань

П'ятниця, 8 вересня 2000, 19:41
Єхануров покинув ряди двічі демократичної партії. Це означає, що НДП продовжить критику на адресу уряду Ющенка. Колишній прем'єр Пустовойтенко, лідер партії, вже відкрив військові дії проти свого послідовника, і, судячи по натяках і недомовленостях Єханурова, збирається перейти у відкриту атаку.

Отже, чим пояснив свій демарш перший віце-прем'єр? НДП не змогла тверезо оцінити свою роль і місце в суспільному житті, а сам він вичерпав "можливості внутрішнього компромісу", сказав Ехануров в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Моє рішення вийти із складу НДП не є спонтанним - я йшов до нього не один день. Це питання моїх принципів і мого вибору", - твердо сказав Ехануров.

Кризові процеси, які партія переживала останнім часом, пояснив він, є "цілком нормальним явищем для живого організму за умов, що він розвивається". "Але пройшов час, і для мене стало очевидним: тверезої оцінки ролі і місця партії в суспільному житті не сталося - захоплення статистичними показниками і гучними заходами під егідою партії не є синонімом свіжих ідей", - сказав Ехануров.

При цьому він зазначив, що до того часу, поки він був членом НДП і входив до її Політвиконкому, всі його зауваження і роздуми про шляхи розвитку партії були внутрішньою справою його і його однопартійців і повинні були залишатися "за кадром" широкої громадськості.

"Однак можливості внутрішнього компромісу для мене вичерпані. Оскільки я не вважаю за необхідне перейти межу деструктивності у відносинах з колегами по партії, я зробив свій вибір. Я сподіваюся, що мої колеги, яких я щиро поважаю, з розумінням поставляться до мого рішення", - сказав на закінчення Ехануров.

Нагадаємо, що 6 вересня відбулося засідання політвиконкому НДП. Ряд експертів не виключали, що свіжі сили у керівництві партії переможуть і Пустовойтенко залишить свою посаду. Цього не трапилося.

Подробиці засідання не розголошуються, але, судячи за все, дискусія на цих зборах стала останньою краплею, яка наштовхнула Еханурова до прийняття такого непростого рішення. НДП, правда, майже штучна партія. І глава її зараз не при владі, але вихід з партії через принципові розходження - це все-таки крок.

Читай також
Пустовойтенко втрачає очки

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування