Силовики відповідатимуть перед парламентом по справі Гонгадзе у п'ятницю

Понеділок, 2 жовтня 2000, 15:21
Міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко і голова СБУ все ж таки з'являться перед депутатами із звітом про пошуки Гонгадзе. Таке рішення було прийнято в понеділок на засіданні узгоджувальної ради лідерів фракцій і груп у керівництва Верховної Ради.

Про проблему свободи слова на нараді згадав лідер Соцпартії Олександр Мороз, який і запропонував заслухати Кравченко з доповіддю про хід розслідування справи про зникнення відомого журналіста Георгія Гонгадзе в майбутню п'ятницю, 6 жовтня.

У цей же день, Верховна Рада збирається заслухати інформацію голови Служби безпеки України Леоніда Деркача про ситуацію в країні після повідомлень СБУ про припинення спроби зміни конституційного ладу насильницьким шляхом. Не виключено, що цю інформацію депутати будуть слухати у закритому режимі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

З інших питань, які викликають інтерес громадськості, на цьому тижні депутати збираються розглянути бюджет на майбутній рік. У середу міністр фінансів Ігор Мітюков представить у парламенті проект держбюджету-2001. Депутати хотіли б, щоб після Мітюкова із заключним словом виступив прем'єр Ющенко.

На початку наради лідер фракції соціалістів "Лівий центр" Олександр Мороз поцікавився у керівництва Верховної Ради, чи узгоджено проект держбюджету з президентом. Зрозуміла цікавість лідера соціалістів - через бюджетну політику розгорівся міжнародний скандал, який можливо і став чудовим приводом для відставки Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

У відповідь глава парламенту Іван Плющ повідомив, що на нараді у президента мова йшла про те, що держбюджет має бути сформований на лібералізованій податковій базі. Однак, нагадав спікер, нового податкового законодавства поки не існує, і тому держбюджет, згідно із законодавством, поданий на основі діючої податкової системи, тобто старій.

Але уряд пропонує такий вихід з ситуації - Кабінет міністрів буде вносити пропозиції з реформування податкового законодавства, і після їх затвердження нові норми будуть враховані при остаточному ухваленні проекту бюджету-2001.

Згідно з попереднім порядком денним на поточний тиждень, у вівторок депутати розглянуть ряд економічних законопроектів, в тому числі законопроект про індексацію прибутків населення і про регулювання бартерних операцій у зовнішньоекономічній діяльності, а також малий Податковий кодекс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування