Туркменбаши виявився міцним горішком. Переговори в Ашгабаді поки ні до чого не привели

Середа, 4 жовтня 2000, 14:34
Президент Кучма, мабуть, забагато на себе перебрав, коли поїхав в Туркменію домовлятися про зниження цін на туркменський газ. Поки, як повідомляють джерела, близькі до переговорного процесу, делегаціям України і Туркменії не вдається домовитися про ціну постачання.

До Кучми в Ашхабад прибув глава "НАК Нафтогаз України" Вадим Копилов, який ось вже другий день намагається улестити своїх туркменських колег - віце-прем'єра уряду Туркменії Елли Курбанмурадова і керівника державної торгової корпорації "Туркменнефтегаз" Бердимурада Реджепова.

Туркменія наполягає на ціні $42 за 1000 кубометрів на кордоні з Узбекистаном, українська делегація намагається знизити ціну до $38-40.

Поки остаточна домовленість на переговорах не досягнута, під час першої зустрічі Сапармурада Ніязова і Леоніда Кучми, їм будуть представлені лише проекти угод про постачання на Україну туркменського природного газу у 2000-2001 роках, а також спільне розпорядження про будівництво і фінансування промислових об'єктів в Туркменії.

У випадку якщо Кучмі все ж вдасться домовитися з Туркменбаши, це стане його черговою зовнішньополітичною перемогою, внаслідок якої, проте, туркменський газ не обов'язково прийде в Україну. Якщо президент України потерпить фіаско, йому буде на кого звалити - мол, не треба було жінці їздити поперед батька.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...