Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма виливає душу німецькій газеті

Четвер, 5 жовтня 2000, 16:26
Сьогодні стало відомо, чому саме Леонід Кучма звільнив Тарасюка. Міністр закордонних справ позбавився посади заради високої мети – щоб Україна могла налагодити діалог із Росією.

Про це президент зізнався в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Rundschau. "Росія - наш основний торговий партнер", - заявив Кучма. Саме тому, стверджує президент України, він і призначив нового міністра закордонних справ. "Росія не може мати для України другорядне значення", - говорить Кучма. На думку українського президента, Анатолій Зленко буде гарантом розвитку гармонічних відношень із Росією.

Крім зізнання, в інтерв'ю газеті Кучма в черговий разом поскаржився на європейські структури, що не відповідають взаємністю на почуття України. "Україна ясно висловилася за демократію, ринкову економіку і - входження в Європу", - заявив президент. Але "Західна Європа не почуває своєї частини відповідальності за здійснення цього процесу". На думку Кучми, "останнім часом було зруйновано багато надій: як в області співробітництва з іноземними інвесторами, так і в сфері політичного партнерства. Як і колись, лише окремі іноземні підприємці готові здійснювати інвестиції в українську економіку. Захід не поспішає фінансово допомога Україні ані при ліквідації ядерної зброї, ані при закритті Чорнобильської АЕС. Захід дає нам точні рекомендації, що ми повинні робити. Однак робота починається, а його гаманець залишається закритим".

Після сумних висловлень президента на розум приходить хіба що вислів про те, "як усе занедбано". Але і на цьому негатив не закінчується. Інтерв'ю Frankfurter Rundschau б'є всі рекорди по скаргах на долю. Так, як стверджує Кучма, державна незалежність України "ще недостатньо зміцніла". За словами глави держави, існують "потужні сили", що працюють проти України - комуністична партія і проросійські націоналісти, "які й дотепер називають Україну Малоросієй".

Але і на цьому "плач Ярославни" не припиняється. "Велика частина нашого населення сьогодні живе гірше, ніж за часів Радянського Союзу. Багато людей, і не тільки старшого покоління, із ностальгією згадують про колишню стабільність, їм стає все складніше підтримувати проведені урядом реформи". І, от лихо, "у нас немає поруч Західної Німеччини, що допомагала встати на ноги своєму бідному сусіді"!

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...