Україна – держава радіації, футболу та хабарів

Четвер, 5 жовтня 2000, 16:52
Про Україну в Німеччині знають завдяки предметам національної гордості – Чорнобильській АЕС, корупції і футбольної команді "Динамо" (Київ).

Ці три складові імиджа України в очах бюргерів назвав директор мюнхенського Інституту Східної Європи Петер Гількес у ході симпозіуму "Образ Німеччини і Образ України - питання і проблеми", передає інформагентство УФС

"Формування уявлення про Україну як про маргінальну державу, як про країну Чорнобильської катастрофи, німецькі представники пояснили стереотипом сприйняття України як частини СРСР, що створює певний інформаційний вакуум. Крім того, на сьогоднішні у нашої країни немає великих досягнень у сфері науки, культури і мистецтва, що не сприяє накопиченню даних про незалежну Україну", - відзначає УФС.

Але ми виявилися теж не в тім‘я биті. Після аналізу 100 українських підручників з історії представники Інституту Східної Європи зробили висновок, що українські школярі також виховуються на стереотипах про Німеччину. Як повідомляє УФС, у усіх війнах німецькі солдати в уяві українців є найбільш жорстокими та підступними. Крім того, українці асоціюють сучасну Німеччину з пивом, сосисками і Баварією - федеральною землею і футбольним клубом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News