Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук купує завод у Росії?

Четвер, 5 жовтня 2000, 18:28
Київ готує свою відповідь Росії, що видавлює українські труби зі свого ринку. Власник найбільших трубопрокатних підприємств України і «громадянський зять» президента Кучми Віктор Пінчук збирається купити завод у Росії.

У поле зору українського олігарха потрапив Таганрозький металургійний завод. Зараз дві російські фірми активно скуповують акції підприємства, щоб у майбутньому продати їх компанії "Інтерпайп", яка підконтрольна Пінчуку. Принаймні, такої думки притримується керівництво заводу.

Як пише московська газета "Ведомости! зі слів незадоволеного директорату Таганрозького метзаводу, в свій час "Інтерпайп" "політично підтримував "Альфа-груп" у придбанні Лисичанського НПЗ і ряду збутових підприємств в Україні". І от тепер "Альфа" через треті руки дочірніх компаній скуповує акції російського заводу – ніби-то для "Інтерпайпа".
"Відповідно до реєстру акціонерів станом на 25 вересня, "Альфа-Еко" і близьким до неї акціонерам належить 15,3% акцій заводу", - пишуть "Ведомости". В "Альфі" можливість продажу акцій компанії Пінчука категорично відкидають.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування