Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Музика у Львові буде відповідати "вимогам української культури" та Конституції

Понеділок, 9 жовтня 2000, 13:09
Львівська влада намагається облагородити звуковий фон у місті, захищаючи громадян свого міста від "немилозвучної музики". Ініціативна група львівських депутатів підготувала черговий проект проект положення "Про нормування звукового (акустичного) середовища в місті Львові".

Якщо це рішення буде прийнято, в кожному кафе і ресторані буде заведений "паспорт на озвучення об'єктів у місті Львові". У цьому документі буде вказуватися площа приміщення, що озвучується, або літнього майданчика, найменша відстань до житлового будинку або готелю, лікувально-профілактичної установи, будинку-інтернату, учбового закладу або іншої будови, а також спосіб озвучення.

При цьому з 7.00 до 23.00 рівень звуку не повинен перевищувати 70 децибел, а з 23.00 до 7.00 ранку - 45 децибел. Музика на літніх майданчиках буде звучати тільки вдень, без використання звукопосилюючої апаратури з обмеженням рівня шуму до 60 децибел, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Репертуар внутрішнього і зовнішнього озвучення, в тому числі і в громадських приміщеннях, встановлюється керівництвом розміщених там закладів самостійно, або ж з урахуванням запитів клієнтів. А репертуар повинен відповідати вимогам української культури, статей 10,11,17,23,24 Конституції України, статусу міста Львова. Для підтримки статусу української мови, як державної, при озвученні об'єкта має забезпечуватися його пріоритетне використання, включаючи музичне оформлення", - говориться в проекті документа.

Все це робиться для того, щоб забезпечити жителям і гостям Львова право на спокійний відпочинок, а також "сприяти культурному і патріотичному вихованню громадян, особливо молоді, підтримці статусу української мови, як державної".

Проект положення опублікований, щоб жителі міста могли ознайомитися з ним і висловити свою думку, тільки після цього він буде остаточно затверджений.

Нагадаємо, що якість музики у Львові стала непокоїти місцеві власті після загибелі українського композитора Білозіра у травні цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування