Кучма дав прочухана. На словах

Понеділок, 9 жовтня 2000, 20:31
Під час зустрічі з президентом Кучмою в черговий раз силовикам було гаряче. Хоч прямо в лоб діагноз не отримав ніхто, за контекстом зрозуміло - глава держави роботою органів дуже не задоволений. "Криміналітет намагається легалізувати свою діяльність", - таке бачення поточної ситуації з головного кабінету країни.

За даними президента, злочинний світ намагається впливати на процеси всередині країни. Впливати не просто так, а легально, через публічну політику, через введення "своїх людей в структури влади". Жорсткі заяви президента прозвучали на засіданні координаційного комітету з боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Кучма вважає, що сьогодні, замість зміцнення системи політичних партій в Україні йде "їх масове клонування". Президент не виключив, що криміналітет активно використовує ці процеси, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кучма нагадав, що в свій час не підписав ухвалений парламентом закон про політичні партії, оскільки він створював можливість для створення "партій-холдингів". При цьому в з'ясовування відносин між кримінальними структурами втягуються засоби масової інформації, а також різні міжнародні структури, заявив президент. А це все нагадує "розборки злочинних формувань".

Ще одна проблема – корупція. За даними СБУ, "непорядна діяльність" помічена за 10% співробітників органів місцевої влади, які, як відзначив президент, "ближче усього до людей".

Нарівні з жорсткими словами про повномасштабний наступ криміналітету Кучма виявився не задоволеним темпами легалізації тіньового капіталу, передає Інтерфакс-Україна. Президент дивується, чому Кабмін не вніс на розгляд Верховної Ради як першочерговий законопроект про легалізацію тіньового капіталу.

Президент також звернув увагу на порушення в сфері приватизації. Він назвав найбільш типовим порушенням в цій сфері заниження оцінної вартості майна, яке виставляється на продаж. Кучма нагадав про сумний досвід приватизацію 10 енергогенеруючих компаній, додавши, що не можна допустити його повторення. Від приватизація 17 обленерго залежить співпраця України з фінансовими інститутами, які, на думку президента, "досі не вірять, що ми можемо чесно продати ці обленерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування