Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Банкова готова на компроміс у реалізації президентського законопроекту

П'ятниця, 3 листопада 2000, 10:55
Судячи зі всього, не все так гладко, як хотілося б Банковій, йде процес переконання депутатів у правоті президентських поправок до Конституції. Останній сигнал - спеціальний коментар постійного представника президента України у Верховній Раді Романа Безсмертного з приводу імплементації всенародного "волевиявлення", поширений інформаційним управлінням парламенту.

Безсмертний повідомив, що реалізація ідеї президента вимагає "пошуку компромісу між позиціями президента, уряду, Верховної Ради, в тому числі її більшості й парламентської опозиції". Зазначивши, що цей процес "дуже складний", він додав, що робота щодо "пошуку редакції, в якій можливо проголосувати документ на шостій сесії" продовжується.

Найцікавіше зізнання Безсмертного полягає в іншому. Постпред президента не виключає, що депутатам доведеться відкласти рішення до наступної сесії. Для цього, сказав він, "досить внести корективи" до тексту законопроекту і направити його до Конституційного суду "для отримання ще однієї експертної оцінки". У такому випадку парламент "залишає за собою право ухвалити законопроект 300 голосами наступної сесії", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тобто, як тільки апологети президентського законопроекту зрозуміють, що на цій сесії не вистачить сили переконання й тиску, депутатам дадуть тимчасову відстрочку - подумати до наступної сесії. А як же суворі слова Кучми про те, що законопроект має бути прийнятий саме на цій сесії? Невже президент готовий піти на компроміс, або прислухався до думки Конституційного Суду й Венеціанської комісії? Щось на нього це не схоже. Швидше за все, лише через деякий час стане зрозуміло, що задумали на Банківській.

Читайте також

Українці підтримали посилення влади Кучми

Президент переміг. Коментарі

Надважка тягота вибору

Венеціанська комісія виступає проти президентських поправок до Конституції


Конституційний суд України та Венеціанська комісія - брати по розуму

Шантаж + гроші + залякування = 300 голосів?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування