Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кучма – ліпший друг Марчука

П'ятниця, 3 листопада 2000, 13:20
Президент Кучма вирішив виступити в незвичній для нього ролі - захисника Євгена Марчука. У п'ятницю він заявив, що не сумнівається в об'єктивності висновків спеціальної комісії Марчука, яка займалася перевіркою достовірності урядової інформації про розрахунки підприємств паливно-енергетичного комплексу.

"До складу комісії увійшли представники всіх гілок влади, в тому числі два міністри, два перших замміністри, голова парламентського комітету з питань ПЕК, податківці. Я не думаю, що хтось з них зацікавлений у політичних розбірках", - підкреслив президент, спростовуючи таким чином думку з цього ж приводу прем'єра Ющенка, який назвав "нещирими" висновки комісії.

На думку голови держави, сьогодні "необхідно відкинути бажання будь-якої сторони грати у велику політику, необхідно знайти сили і мужність проаналізувати ситуацію в ПЕК і швидше вживати заходів".

"Сьогодні необхідна правда про те, що дійсно відбувається в ПЕК, а перевіряти нас буде зима", - розсудив Кучма. "Слава Богу, що цього року він не забув про Україну і дав нам гарну погоду".

Кучма також вирішив дезавуювати гучні заяви Марчука про те, що Ітера, начебто припинила поставки газу до України. Він повідомив, що Ітера негайно відновила поставки газу "після переговорів". Кучма замовчує про того, хто вів переговори всю ніч, і це найцікавіше, оскільки Марчук розтрубив про припинення поставок увечері, а вже вранці надійшло офіційне спростування від Ітери.

Від УП додамо, що ми не маємо наміру ставати на чийсь бік в цьому конфлікті. Але генетичне недовіра до податкової адміністрації й особа Євгена Марчука, який в певний момент втратив цю довіру, змушує сумніватися, що все у цій справі чисто. Тим більше, що ніхто не каже про технологію підрахунків. Експерти стверджують, що різниця спричинена тим, що одні порівнюють з відповідними показниками минулого року, а інші - з плановими показниками.

Не дивлячись на те, що реакція Кучми була м'якшою, ніж можна було від нього чекати, президент однозначно заявив про недовіру урядові Ющенка. І не важливо, кого в цій грі використовують.

Про історію скандалу читайте тут

Євген Марчук добиває Тимошенко

Ющенко готовий йти до кінця. Аж до відставки

Скандал продовжується

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування